https://www.edirneolay.com/haberresim/1098.jpg
"İtirazın tahkimden döneceğine inanıyorum"
Emre SARI
Olin Gençlik Spor yardımcı antrenörü Ali Burgul, ligin ilk yarısında Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda oynanan ve Olin Gençlik'in 64-63 üstünlüğüyle tamamlanan ancak rakip İTÜ'nün federasyona itirazları sonrasında yeniden oynanması gündeme gelen müsabaka ile ilgili Tahkim'in Olin lehine karar vereceğine inandığını söyledi.
Olin Edirne Gençlik Spor yardımcı antrenörü Ali Burgul, Tahkim Kurulu'nun İstanbul Teknik Üniversitesi maçı ile ilgili Olin lehine karar vereceğini düşündüğünü söyledi. TB2L ilk yarısında Edirne Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda oynanan ve ev sahibi ekibin 64-63 galibiyetiyle tamamlanan müsabaka sonrası, İTÜ'lü yöneticilerin TBF'ye karşılaşmanın 4 saniye erken bittiğini iddia ederek itirazda bulunması ile ilgili konuşan Burgul, maçın yeniden oynanması gibi bir ihtimalin düşük olduğunu söyledi. Benzer olaylar karşısında alınan emsal kararlar doğrultusunda Tahkim Kurulu'ndan Olin Gençlik lehine bir karar çıkmasını beklediklerini ifade eden Burgul, "Ben maçın yeniden oynanması ile ilgili itirazın Tahkim'den döneceğine inanıyorum. İTÜ lehine bir karar çıkacağına inanmıyorum. Çünkü daha önceden emsal kararlar var; Darüşşafaka-BJK, Beykoz-Alpella, Beykoz-Gelişim gibi önemli maçlarda da benzer şeyler oldu ve Tahkim Kurulu bu tür itirazları kabul etmedi" dedi.
"FEDERASYON KARARA KENDİSİ BİLE İNANMIYOR!"
Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) maçın yeniden oynanma kararında kendisinin dahi çelişkili olduğunu düşündüğünü söyleyen Burgul, "Federasyon maçın yeniden oynanmasına ilişkin bir karar veriyor ama bu karara kendisi bile inanmıyor. Kararı kendi internet sitesinde yayınlamıyor, basına sunmuyor. Birçok insanın haftalar sonra haberi oluyor. Buradan şu sonucu çıkarıyorum, federasyon da bunun doğru olmadığını biliyor. İTÜ'nün federasyon üzerinde çeşitli ilişkilerle bir ağırlığı var. Belki bunun etkisi olabilir ancak önemli olan kendi işimize bakmamız biz de öyle yapıyor kendi işimize bakıyoruz" diye konuştu.
İTÜ MAÇIN ERKEN BİTİRİLDİĞİNİ SAVUNMUŞTU
19 Aralık'ta Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda Olin Gençlik ve İTÜ karşı karşıya gelmiş, maçın son anlarında ev sahibi ekip 64-63 öne geçmiş ve maç bu sonuçla tamamlanmıştı. Ancak İTÜ oyuncuları ve teknik heyeti masa hakemlerinin ve federasyon yetkililerinin üzerine yürüyerek maçın 4 saniye erken bitirildiği yönünde itiraz etmişti. İtirazlar sonuç getirmeyince TBF'ye itirazda bulunan İTÜ yönetiminin bu itirazı doğrultusunda maçın ileriki bir tarihte yeniden oynanması gündeme gelmiş ve Tahkim Kurulu'ndan rapor istenmişti. Tahkim Kurulu'nun konu ile ilgili kararı Pazartesi günü açıklaması bekleniyor.