Tarih: 26.06.2009 18:53

AK Partide İl Başkanlığı için start verildi…

Facebook Twitter Linked-in

AK Partide İl Başkanlığı için start verildi...

29 Mart seçimleri sonrası merkez ilçe başkanı Mustafa Suiçmez'in görevden alınması ile başlayan süreçte yaşanan belirsizlikler, siyaset kulislerinde yayılan dedikodularla sürerken; yaklaşan İl Başkanlığı seçimleri arifesinde dün Ankara ya çağrılan dört isimle yeni AK Parti il teşkilatının şekillenmesi an meselesi haline geldi.

Daha bir hafta önce kulislerde Av. Hüseyin Sıragezen ve Dr. Turgut Terzinin adı ile Ömer Erakman'ın adları dolaşırken; ısrarla her halükarda İl Başkanlığı için Aday Adayı olacağını söyleyen Şemsettin Emir in adını her yerde duyuyorduk.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın ilimize gelmesiyle AK Parti teşkilatı içinde yaşanan sıkıntılarla hat safhaya varan il Başkanlığı yarışı nihayet AK Parti Genel merkezinin müdahalesiyle sonuçlanacak gibi gözüküyor!

Salı günü saat 11 de Genel başkan Yardımcısı Haluk İpek ile AK Parti Trakya sorumlusu Mehmet Müezzinoğlu'nun daveti üzerine Ankara ya giden isimleri merak ediyorsunuz. Bu isimleri elbette sizlerle paylaşacağım ama önce yaşanan gelişmeleri bir anlatayım istiyorum.

Yaklaşan secim öncesi gittiği her toplantıda başkanlığının devam edeceğini söyleyerek teşkilatlara; arkasında Genel merkezin desteği olduğunun imasını veren mevcut İl Başkanı Av. Koray Uymaz;29 Mart seçimleri öncesi İlçe Başkanlarının listelerine müdahale den başkan yaftasından kurtulamamasının sıkıntısı ile delegelerin teveccühünü ancak tek aday olarak gireceği bir seçimde alabileceğini elbette biliyordu. Bütün çalışmalarını tek adaylık üzereni kuran Uymaz; her Halükarda seçimlerde aday olacağını söyleyen Şemsettin Emir için çare ararken genel başkanlıktan gelen dörtlü teklifle sıkıntılı günlerin başlangıcı olacak sürecin içine girdi.

 Her kes il başkanlığı için bir isim ortaya atarken bu sıkıntıları yaşayan Av. Koray Uymaz şimdide sürpriz bir kararla Ankara ya çağrılan diğer üç isimle yapacağı mücadelenin sıkıntılarıyla baş başa kaldı. Şayet Ankara Uymaz dışında bir adayla anlaşır ve diğer adaylara listelerde yer alın derse, ortaya çıkan tabloda Mustafa Hatipler ve ekibinin revize edileceği görünüyor. Muhtemelen Ankara Salı günü hizmetlerinden dolayı Uymaz'a teşekkür edip daha önce yaptığı gibi tek aday üzerinde anlaşılmasını salık verip Edirne de yeniden ve yep yeni bir yapılaşmaya gidecektir.

 Neyse biz sizler bu gazeteyi okurken zaten ortaya çıkacak olan bu durum hakkında daha fazla yorum yapmadan AK Parti Genel merkezinden çağrılıp ön görüşmeler bittikten sonra Salı günü saat 12.30 da Başbakanla görüştürülecek olan Edirne lileri sizlere söyleyelim.

Şemsettin Emir;

İlyas Akmeşe;

İsmail Arda;

Koray Uymaz....

Bu dört kişi AK Parti genel merkezinde Halil İpek le görüştükten sonra Saat 12.30 sıralarında Başbakan Recep Tayip Erdoğan'la görüşecekler. Gazetemiz yayına hazırlanana kadar görüşmelerden netice alınırsa sizlerle Edirne AK Parti İl Başkan adayını paylaşacağım.. gerçi bence isim belli ama ters köşe olmamak için hep birlikte bekleyeceğiz...




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —