CHP'liler Uzunköprü'de Yemekte Buluştular
Edirne CHP liler CHP Edirne milletvekilleri Recep Gürkan, Kemal Değirmendereli ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın da katıldığı Uzunköprü İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen birlik, beraberlik ve dayanışma yemeğinde buluştular. Uzunköprü Esinti düğün salonunda verilen yemeğe Yaklaşık 1500 kişinin katıldı. Yemek; Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Toplantıya; ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, il genel meclisi üyeleri, CHP'li belediye başkanları, gençlik kolları üyeleri, kadın kolları üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Uzunköprü İlçe Başkanı Yakup Atalay, 'Edirne ili olarak her zaman birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Yemeğe katılan herkese teşekkür ediyorum' dedi.
Recep Gürkan; “Biz özgürlükleri savunarak iktidara gelme mücadelesi veriyoruz.”
CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan ise, CHP olarak hep özgürlükleri savunduklarını belirterek şunları söyledi: 'Bu baskıcı zihniyete karşı mücadele veriyoruz. İlçe teşkilatları ile kadın kolları ve gençlik kolları ile daha çok çalışarak iktidara gelme mücadelesi vereceğiz ve sayın genel başkanımızın arkasında dimdik duracağız. Bizi kimse susturamaz.' Dedi.
Daha sonra söz alan CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, 'Ülkemizde kara bulutlar dönüyor. 29 Ekim ve 19 Mayıs bayramlarını kaldırmaya çalışan bu baskıcı zihniyet AKP karşısında tüm arkadaşlarımla birlikte dimdik ayaktayız. Bizde genel başkanımızın işlediği suçu işledik, bizimde dokunulmazlığımızı kaldırsınlar. Bizim kimseden korkumuz yok. Bu birlikteliğimiz hep böyle devam etsin' dedi.
Öztrak, Cumhuriyeti canımız pahasına savunacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak konuşmasında özellikle AK Parti hükümetine yüklendi. Öztrak, 'Buradan Başbakana ve onun yandaşlarına sesleniyoruz, değil genel başkanımıza, tüm Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerine fezleke hazırlasanız, Cumhuriyet Halk Partisinin tüm üyelerine soruşturma açsanız bizi yıldıramazsınız biz bu cumhuriyeti kanımız, canımız pahasına kurduk. Cumhuriyeti savunurken de, canımız pahasına savunacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Gün gelecek devran bitecek AKP'de hesap verecek' dedi.