Menü Edirne Olay Gazetesi
Tarih: 31.03.2010 20:19
İlk turda gülen taraf Olin

İlk turda gülen taraf Olin

Facebook Twitter Linked-in

İlk turda gülen taraf Olin

Emre SARI

Türkiye 2. Basketbol Ligi grup maçlarını zirvede tamamlayan güçlü Edirne temsilcisi Olin Edirne Gençlik Spor, play-off ilk turunda kendi evinde 68-48 devirdiği Beykoz'u deplasmanda da 55-78 mağlup ederek turu üçüncü maça bırakmadı.

Olin Gençlik, Beko Basketbol Ligi hedefine doğru adım adım ilerliyor. Grubu lider tamamlayan TB2L'deki Edirne temsilcisi, play-off ilk tur müsabakalarında Beykoz engelini de zorlanmadan aşmasını bildi. Geçtiğimiz Cumartesi Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda başarılı oyunu sonunda 68-48 gibi farklı bir skorla rakibini deviren Olin Gençlik, İstanbul Recep Şahin Köktürk Spor Salonu'nda oynadığı ikinci müsabakadan da 55-78'lik farklı bir skorla ayrılarak, bir üst tura yükseldi. Edirne'den kaldırılan otobüsle takımı desteklemeye giden taraftar gruplarına İstanbul'dan da katılım olunca tribünleri dolduran 200 Edirneli, takımını maç boyunca destekledi. Maç genelinde üstün bir oyun sergileyen Olin Gençlik, zorlu 40 dakikayı 23 sayı farkla önde tamamlayarak, Uşak Belediye'yi ilk maçta 79-78, ikinci maçta da 63-76 mağlup eden Vestel'in bir sonraki turdaki rakibi oldu. İstanbul'daki ikinci maçta ilk çeyrek 16-19, devre ise 29-44 Olin üstünlüğüyle kapanırken, üçüncü çeyreği de 40-61 önde götüren ekip müsabakadan da 55-78 galip ayrıldı. Maçın en skorer ismi yine Olin'den 21 sayıyla Ömer Ünver oldu.

"HEDEFİMİZE ADIM ADIM İLERLİYORUZ"

Maç sonrası gazetemize zorlu müsabakayı değerlendiren Olin Edirne Gençlik Spor Genel Menajeri M. Serdar Yiğitsoy, Beko Basketbol Ligi hedefine bir adım daha yaklaştıklarından dolayı büyük mutluluk yaşadığını söyledi. Maç için Edirne'den önemli isimlerin de İstanbul'a gelerek takımı yalnız bırakmadığını kaydeden Yiğitsoy, "Maça Vali Yardımcımız, Belediye Başkan Yardımcımız, Olin Edirne Yağ Sanayi Genel Müdürü M. Edip Ağaoğulları'nın yanı sıra takımımızın tüm yöneticileri ve çok sayıda Edirneli basketbol sever, İstanbul'da tribünleri doldurdu. Onların destekleriyle mükemmel bir basketbol oynadık. Takımımız Beko Basketbol Ligi hedefini bir kez daha ortaya koydu. Şimdi önümüzde bir tur daha var bunu da aşacağımıza ve final-four'a kalacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —