TBSF Başkanı Kömürcü; Edirne Lisesinde Beyzbol Takımı Kurulacak...
Salih Baran - Trakya'nın ilk beyzbol okul takımı Edirne Lisesi'nde oluşturulacak.
Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu (TBSF) Başkanı Şahin Kömürcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne Lisesi'nde Trakya'nın ilk beyzbol okul takımını oluşturacaklarını söyledi.
Şahin Kömürcü, federasyon yönetimini devralmalarının ardından, federasyonlarına bağlı beyzbol, softbol, korumalı futbol ve ragbi branşlarını Türkiye'ye yaymak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.
Kömürcü, şöyle devam etti:
''Federasyonumuza bağlı tüm branşların yaygın hale gelmesi için çalışmalarımız sürüyor. Yönetime geldiğimizden bu yana yönetimimizle elimizden geldiğince çalışmalar yapıyoruz. Beyzboldaki kulüp sayımız 4'den 29'a çıktı. Softbolda kulübümüz yoktu, 7 ay içinde 10 kulübe yaklaştık. Lisanslı sporcu sayısını 2 bin 300'den 5 bine çıkarttık. Sporcu sayımız yaklaşık yüzde 110 arttı.''
Edirne Lisesi'nde kurulacak beyzbol takımının çevre okulları da olumlu etkileyeceğini anlatan Kömürcü, ''Edirne Lisesi, 152 yıllık Türk eğitim hayatında önemli bir okul. Birçok alanda olduğu gibi sporda da örnek olmaya devam ediyor. Kuracağımız beyzbol takımıyla, Edirne Lisesi tüm Trakya'yı olumlu etkileyecek ve beyzbol takımı kurmak isteyen okulların sayısı artacaktır, bundan eminiz. Zaten federasyon olarak branşların tanıtımında Trakya'yı pilot bölge seçmiştik'' dedi.
Kömürcü, Edirne Lisesi beyzbol takımının oluşturulması için federasyonun her türlü katkıyı sağlayacağını da kaydetti.
Edirne Lisesi Müdürü Niyazi Dönmez ise farklı bir spor dalı için Trakya'da pilot okul seçilmelerinin kendileri için bir şans olduğunu ifade etti.
