Tarih: 02.05.2016 15:36

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ EDİRNE'DE COŞKUYLA KUTLANDI

Facebook Twitter Linked-in

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ EDİRNE'DE COŞKUYLA KUTLANDI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Edirne'de, DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Birleşik Kamu-İş'ten oluşan Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu'nun ortak organizasyonu ile kutlandı. Trakya’nın her köşesinden gelen STK temsilcileri, siyasi parti temsilcilerini ve vatandaşların katılımıyla başlayan yaklaşık bin kişilik emek yürüyüşü, Talatpaşa Caddesinden Saraçlar Caddesi'ne kadar sürdü. Yoğun güvenlik önlemleri altında Saraçlar Caddesindeki meydana gelen kortejde; CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yanı sıra CHP, HDP ve KP li partili yetkililerde yer aldılar.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlamalarına katılanların tümü Saraçlar Caddesindeki meydana gelmesiyle başlayan etkinlik saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından başladı. Türk Tabipler Birliği Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu'nun vatan şairi Nazım Hikmet'ten okuduğu 'Kerem Gibi' şiiri ile devam eden kutlamalar çerçevesinde 1 Mayıs kutlamalarına dair açıklamayı Emek ve Meslek Örgütleri Platformu adına Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kuday yaptı.

“Ülkemizde işçiler; çok çalışıyor, ucuza çalışıyor, güvencesiz çalışıyor, bu da yetmiyor, ölümüne çalışıyor. İşçileri, kadınları, gençleri, emeklileri, hekimleri, mühendisleri, gazetecileri, akademisyenleri… Ama herkesi susturmak istiyorlar.” Diyen Kuday;  “2015 yılında 1730 işçi arkadaşımız iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. Ülkeyi yönetenler bu ölümlere 'fıtrat' diyor,'kader' diyor. Biz ise 'cinayet' diyoruz. Çünkü bu insanlarımız, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınmadığı için ölüyor. Kâr hırsıyla işçiler ölüme gönderiliyor. Her yı1 6 Soma katliamı kadar insan çalışırken ölüyor. Çalışırken ölmemek için… Sakat Kalmamak İçin… Birlik Olmaya…Mücadele Etmeye…Dayanışmaya.. Söz Veriyor Muyuz?  Şimdi Gelin Bir Kez Daha Haykıralım… Faşizme Karşı Demokrasi İçin… Adalet İçin… Özgürlük İçin… Birlik Olmaya… Mücadele Etmeye… Dayanışmaya Söz Veriyor Muyuz?” diye sordu.

Açıklamaların ardından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları şarkılar, türküler ve sloganlar eşliğinde olaysız bir şekilde sürdü. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —