Tarih: 10.08.2015 13:26

118 GÜN YOĞUN BAKIMDAN SONRA HAYATA DÖNDÜ

Facebook Twitter Linked-in

118 GÜN YOĞUN BAKIMDAN SONRA HAYATA DÖNDÜ

Edirne Sultan 1.Murat Hastanesi’nin yoğun bakımında yatan Haşim Ukal, 98. günün sonunda Enfeksiyon hastalıkları servisine, 118. günün sonunda ise eski sağlığına evine taburcu edildi. Kırklareli’nde yaşayan Haşim Ulak’ın doğuştan omurilik eğriliği sorunu ve kronik bir sigara tiryakiliği sonucu yakalandığı şiddetli zatürreeye ve solunum sıkıntısı ile Kırklareli Devlet Hastanesi’nin 2.basamak yoğun bakım ünitesine oradan da Edirne Sultan 1.Murat Hastanesi’nin 3. basamak yoğun bakım ünitesine sevk edilmişti.

Akciğer yetmezliğinden solunum cihazına bağlı tedavisi devam ederken sepsis, böbrek yetmezliği, bası yaraları gibi yoğun bakım komplikasyonları sonucu 45 gün uyutularak tedavisi devam edildi. Sonrasında uyandırılarak solunum cihazından ayrılan hasta 98. gününde Enfeksiyon hastalıkları servisine nakledildi. 118. gününde ise solunum için boğazından açılan deliği kapatarak tam şifasına kavuşmuş olarak evine taburcu edildi.

Anestezi Uzmanları Dr. Umut Girişgen ve Dr. Elif Yılmaz “Hastamızın uzun zorlu ve meşakkatli bir tedavi sonucunda şifasına kavuşmuş olarak taburcu etmenin tüm yoğun bakım ekibi olarak mutluluğunu yaşıyoruz. Eşi Çiğdem Hanım bir an olsun hastamızın yanından ayrılmadı bizimle uyum içinde hareket ederek bakımında çok yardımcı oldu kendisine ayrıca teşekkür ederiz.” dedi.                                                       




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —