Tarih: 19.04.2020 12:43

1400 YILLIK GELENEK BOZULMAYACAK

Facebook Twitter Linked-in

1400 YILLIK GELENEK BOZULMAYACAK VE KAKAVA ATEŞİ YANACAK
Kakava Ateşi, bu yıl da sağlık, barış ve kardeşlik için yanacak.
Her yıl binlerce turisti ağırlayan; baharın habercisi Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri’nin yapılıp, yapılmayacağı merak konusuydu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu konuya açıklık getirdi. COVİD-19 salgını nedeniyle Kakava-Hıdırellez Şenlikleri yapılmayacak ama Kakava Ateşi, bu yıl da sağlık, barış ve kardeşlik için yanacak. Başkan Gürkan, Kakava Ateşi’ni Romanları temsil edecek bir kişiyle birlikte yakacaklarını söyledi.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Gazetesi’nin sosyal medyada yaptığı canlı yayında  Kakava çok önemli bir gelenek,  1400 yüzyıldır devam eden bir gelenekler ve yaptıkları çalışmaları en ince ayrıntısına kadar anlattı.
Gürkan, buradaki canlı yayında en çok merak edilen konulardan birine de açıklık getirdi. Koronavisü salgınını 5 Mayıs Günü bitmiş olmayacağını belirten Gürkan, “Salgın bitmediği gibi önlemlerde bitmiş olmayacak ama Kakava çok önemli bir gelenek,  1400 yüzyıldır devam eden bir gelenek. Dolayısıyla biz bando  festivalimizi erteledik, ciğer festivalimizi erteledik. Bu durumda Kakava’yı da geçtiğimiz yıllardaki gibi coşkuyla kutlayamayacağız.
Gürkan, ben buradan bütün vatandaşlarıma özellikle Roman vatandaşlarıma şunu söylemek istiyorum, 5 Mayıs Günü, gelenekselliği kaybetmemek için, altını çizerek söylüyorum, gelenekselliği kaybetmemek için sembolikte olsa ben bütün vatandaşlarımız adına Sarayiçi'ne her yıl yaptığımız gibi gideceğim Kakava Ateşini yakacağım. Bütün Edirneliler adına ama tek başıma. Belki bir Roman vatandaşımızla karşılıklı sosyal mesafeyi koruyarak ikimiz; o Kakava Ateşini beraber yakarız. Bu yılda böyle olacak. Önemli olan sağlıktır. Sağlığın yerine hiçbir şeyin geçmemesi lazım ama geleneklerin de yaşatılması lazım. O yüzden bu yıl yine 5 Mayıs’ta Kakava Ateşi’ni Sarayiçi’nde ben ve benimle beraber bütün romanları temsilen de bir Roman vatandaşımızı da alacağım, ikimiz karşılıklı beraber o ateşi yakarak, geleneğimizi sürdürmüş olacağız” diye konuştu.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —