Tarih: 19.06.2014 15:33

23. GELENEKSEL TRAKYA EV YEMEKLERİ YARIŞMASI YAPILDI

Facebook Twitter Linked-in

23. GELENEKSEL TRAKYA EV YEMEKLERİ YARIŞMASI YAPILDI

653'üncü Tarihi Kırkpınar Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası kapsamında düzenlenen Trakya Ev Yemekleri Yarışması ile Edirne Gastronomi Turizmi Paneli Rüstem Paşa Kervansarayı Oteli bahçesinde gerçekleştirildi. Bu yıl 23.sü düzenlenen Geleneksel Trakya Ev Yemekleri Yarışması Hamur işleri, Tatlılar ve Etliler olmak üzere üç dalda yapıldı. Etlilerde 15, tatlılarda 37, hamur işlerinde de 30 yemek yarışırken katılımın geçmiş yıllara göre daha az olduğu gözlendi.

Bu yıl ilk kez yapılan ve İlimiz Gastronomi Turizmine büyük katkı sağlaması beklenen, yöneticiliğini ilimiz yemek kültürüne önemli katkılar sağlayan Müşerref Gizerler’in yaptığı Gastronomi paneline; Food in Life Dergisi Editörü Gökhan Sözen, Food and Travel Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ebru Erke, Metro Gastro Dergisi Yayın Yönetmeni Nilhan Aras gibi alanında uzman kişiler katıldı.

Yarışmada ödüle layık görünen yemekleri yapanlara,  Birincilik ödüllerini Vali Dursun Ali Şahin, ikincilik ödüllerini Belediye Başkanı Recep Gürkan, üçüncülük ödüllerini de Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ verdi.

 Hamur işleri dalında Tavuk Göğüslü Sultan Böreği ile Nahide Loça, Tatlılar dalında Cevizli Un Helvasıyla Hatice Erdem, Etliler dalında da Bıldırcın Etli Rumeli Lokması ile Safiye Teke birinci oldular.

Tatlılar dalında, Zerde ile Nurten Yalçın ikinci, Padişah Lokması ile Seçil Sert üçüncü oldu.

Etliler dalında ikinciliği Kuzu Kapama ile Serap Sert, üçüncülüğü de Ciğer Sarma ile Sevinç Sert elde etti.

Hamur işleri dalında ikinciliği Kaynak böreği ile Şekibe Karaday, üçüncülüğü ise Keçi Patisi ile Makbule Kara kazandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —