Tarih: 24.06.2016 17:32

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ’NE ENDODONTİ UZMANI GELDİ…

Facebook Twitter Linked-in

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ’NE ENDODONTİ UZMANI GELDİ…

Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Endodonti Uzmanı Dt. Elmas Türkel, Edirne halkına hizmet vermeye başladı. Dt. Elmas Türkel, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Başkent Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalından mezundur.

Endodonti Uzmanı Dt. Elmas Türkel Endodonti hakkında bilgiler verdi; “Endodonti diş sinirleri ve diş kökünü çevreleyen dokulardaki hastalıkların tedavisi yani kök kanal tedavilerinin gerçekleştirildiği diş hekimliği dalıdır. Dişin iç kısmında, dişi besleyen kan damarları ve sinirlerden oluşan pulpa vardır. Pulpa dişin kron kısmından başlayarak kök ucuna kadar uzanır. Pulpa iltihaplarında enfeksiyon, diş çevresinde gözle görülen kızarıklık, şişlik, termal uyaranlara ve çiğnemeye hassasiyet olarak kendini gösterir. Bu belirtilerden herhangi biri varsa, hastalıklı pulpayı ortadan kaldırmak için endodontik tedavi uygulanır.

Kök kanal tedavisinin amacı dişi ağızda tutarak implant veya köprü gereksinimlerini ortadan kaldırmaktır. Kanal tedavisi ile kurtarılan diş, ağızda tutularak diğer sağlıklı dişler gibi fonksiyon görmeye devam etmesini sağlamaktır.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —