Tarih: 14.01.2021 00:23

AK PARTİ EDİRNE İL KONGRESİNE BİR HAFTA KALA

Facebook Twitter Linked-in

AK PARTİ EDİRNE İL KONGRESİNE BİR HAFTA KALA

İba yeni listesini; siyasi  işbirliğine göre mi yoksa ticari işbirliğine göre mi yapacak?

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba; Cumhurbaşkanı Erdoğan 2015 yılında “Balıkesir Ekonomi Ödülleri 2015” töreninde yaptığı konuşmada “Benim derdim ne biliyor musunuz? Bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa Türkiye de öyle yönetilmelidir” dedi diye;

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO)seçimlerine hazırlanır gibi bir liste ile AK Parti Edirne İl Kongresine hazırlanırsanız, AK Parti İl Başkanı olarak 2023 yılına kadar ilimizin üst düzey TİCARİ FALİYETLERİNDE  kesin söz sahibi olursunuz...Olursunuz  da, sandıklar milletin önüne koyulduğunda, SİYASİ FALİYETLERİNİZDE ne kadar başarılı olursunuz, işte o çok tartışılır!

Şimdi neden söze durup dururken lafın ortasından başladım anlatayım.

Ankara’da  aradıklarını bulamayan muhalif başkan adayları ve destekcileri havlu atınca...(en azından an itibarıyla durum bu!)

İl Başkanı İba; ‘dikensiz gül bahcesinde gül derer’ gibi yeni yönetim kadrolarını hazırlamaya başladı.
İba İl Başkanlığına atandığında, AK Parti eski İl Başkanı olan eşi  Nesim İba’nın tecrübelerinden de  faydalanarak mevcut il yönetimini oluşturdu.

Liste açıklandığında,Belgin İba’nın 30 kişilik il yönetiminin neredeyse Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsasının üyelerinden oluşturduğu ortaya çıktı.

Listede; işadamları,müteahitler,fabrikatörler, sanayiciler,çeltik ve buğday değirmencileri,tüccarlar, büyük çiftciler,avukatlar, mimarlar,toptancılar,galericiler var...İşci,emekli,seyyar,çiftci,esnaf, zeneatkar vs yok. Unutmadan romanları temsilen bir işci var şimdi burada hak yemeyelim...

Şahsen ben listeyi ilk gördüğümde; “Belgin hanım ETSO seçimlerine mi hazırlanıyor acaba”diye düşünmüştüm. Lakin ozaman için seçim ihtimali olmadığı için bu konuya pek takılmamıştım!
Şimdi gelelim konu başlığımıza:

Ben yukarıda saydığım üst düzey işlere ve onların temsilcilerine asla karşı değilim.
                                   
Lakin 2023 yılında siyasette 1 OY (YAZI İLE BİR OY) ülkeyi yönetecek kişiyi belirlenmesinde çok önemli olacak!

Yani bu gün oluşturulacak yönetim; sahada çok çalışacak, insanlara dokunacak, onların dertleriyle dertlenecek ve sorunlara çözüm üretecek kişilerden olmalı! Olmalı ki SİYASİ BAŞARI gelsin.

Yani İba; bu günki yönetim gibi bir yönetimle yola devam ediyorum derse; Siyaseten çok yoğun ve fedakarca çalışma gerektiren, 2023 giden sürecte, bu iş insanları işlerini takibi bırakıp,ihale kovalamayı bir yana itip, TİCARİ FALİYETLERİNİ askıya alarak SİYASİ FALİYETLERİNE odaklanabilecekler mi?

Şimdi AK Parti  İl Kongresine tek liste ile gitmeye karar verenlerin burada kendilerine soracakları soru şu:
“Belgin İba; Yeni Listesini Siyasi  İşbirliğine Göre mi, Yoksa Ticari İşbirliğine Göre mi Yapacak?”
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —