Tarih: 26.01.2017 11:23

AKP İL BAŞKANI AKMEŞE; “ALPULLU İÇİN SON GÜN YARIN”

Facebook Twitter Linked-in

AKP İL BAŞKANI AKMEŞE; “ALPULLU İÇİN SON GÜN YARIN”

 AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Ön talep, Cuma gününe kadar 200 bin ton olmalı...

Ankara’da düzenlenen 115. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesninde Tekirdağ, Çanakkale ve Kırklareli İl Başkanları ile birlikte,Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığında, Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş ile bir araya gelen Akmeşe; bölgemiz Pancar Üreticilerini yakından ilgilendiren konularda önemli temaslarda bulundu. Şeker Pancarı üretim ön talep alma süresinin yarın 27 Ocak 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar uzatıldığını söyleyen Akmeşe; “Alpullu Şeker Fabrikasının faliyete geçe bilmesi için 130 bin ton’a ulaşan ön talebin cuma günü(yarın) mesai bitimine kadar 200 bin ton olması gerekiyor.” dedi

Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığında, Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş’e yaptıkları ziyarette en önemli konunun Pancar Üreticilerinin sorunları olduğunu söyleyen Akmeşe, “Şeker Pancarı üretim ön talep alma süresi 27 Ocak 2017 Cuma mesai bitimine uzatılmıştır. Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Sn. Ergin İçenli ile yaptığımız görüşme neticesinde 130 bin ton ön talep oluşmuş. Bu rakamın Cuma mesai bitimine kadar 200 bin ton olması gerekiyor. 200 bin ton talep olması halinde Alpullu Şeker Fabrikası faaliyete girecektir. Gerekli hassasiyeti gösterip çalışmaların hızlandırılması Bölgemiz yatırımları için önemlidir. Şimdiden Şeker pancarı üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olsun.” Dedi.

Akmeşe, Ankara ziyaretleri kapsamında ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Sn.Orhan Yeğin’i de ziyaret etti. Akmeşe’nin,ziyaretleriyle ilgili Ankara dönüşü açıklama yapılacağı öğrenildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —