10972,91%0,44
42,22% 0,05
48,81% -0,13
5532,36% 1,82
9015,99% 0,00
AKP İl Başkanı Uymaz;
İnsan onuruna yakışacak bir yaşam herkesin hakkı...
AK Parti İl Başkanı Av. Koray Uymaz engelliler haftası nedeniyle bir basın bildirisi yayımladı. Bildiride; Partimiz, İnsanı yeryüzündeki en değerli varlık olarak görmekte ve bu felsefe istikametinde toplumsal meselelere el atmakta ve çözümler üretmektedir. AK Parti olarak özürlü vatandaşlarımıza yönelik duyarlılığımız işte bu yüzden hat safhada bulunmaktadır.
İçinde bulunduğumuz haftada Engelliler Haftasıdır. Bilindiği üzere ülke nüfusumuzun yüzde 12,23'lük bir kesimini özürlü vatandaşlarımız oluşturmaktadır. Bu oran yaklaşık olarak 8,5 milyon vatandaşımızı kapsamaktadır. Bununla birlikte Partimiz, özürlü vatandaşlarımıza sayısal ve oransal olarak değil, hizmet merkezli sorumluluğunun bir gereği olarak kucak açmakta ve ilgi duymaktadır.
Partimiz, İnsanı yeryüzündeki en değerli varlık olarak görmekte ve bu felsefe istikametinde toplumsal meselelere el atmakta ve çözümler üretmektedir. AK Parti olarak özürlü vatandaşlarımıza yönelik duyarlılığımız işte bu yüzden hat safhada bulunmaktadır.
Zira Partimiz programında; özürlü vatandaşlarımızın insan onuruna yakışacak şekilde yaşamalarını sosyal devletin olmazsa olmazı olarak kabul etmiş, hiçbir özürlümüze zihinsel ve bedensel özürleri nedeniyle ayrımcılık yapılmasına müsaade etmeyeceğini vurgulamıştır.
İşte özürlülerimize yönelik bakış açımızı net bir şekilde ortaya koyan bu düstur çerçevesinde, dur durak demeden yine milletimizle birlikte yol almaya devam etmekteyiz. Gerek Parti olarak yaptığımız çalışmalarımızla, gerekse de Hükümetimiz nezrindeki girişimlerimizle, tüm kesimlerin olduğu gibi özürlü vatandaşlarımızın da sorunlarına ortak olma ve onlara hayatı daha yaşanılabilir kılma gayretlerimizi büyük bir inanç ve kararlılıkla sürdürmekteyiz. Engelli vatandaşlarımızla el ele yürüyeceğimiz bu hizmet yolculuğunda, tüm engellilerimizin Engelliler Haftasını AK Parti olarak kutlar, kendilerine ve ailelerine sağlıklı ve huzurlu günler dileriz.