Tarih: 11.01.2016 16:33

ALİ DEMİRKIRAN; “ENGELLİ OLMAK KUSUR DEĞİLDİR”

Facebook Twitter Linked-in

ALİ DEMİRKIRAN; “ENGELLİ OLMAK KUSUR DEĞİLDİR”

‘Beyaz Baston Körler Haftası’  münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Saadet Partisi İl Başkanı Ali Demirkıran, engelliliğin kusur olmadığını, asıl kusurun, engellilere bakış açısındaki eksiklikler olduğunu söyleyen Demirkıran; “ Engelli olmak hiç kimsenin kendi tercihiyle seçtiği bir durum değildir. Her sağlam bireyin potansiyel bir özürlü adayı olduğu unutulmamalıdır.” Dedi.

Ali Demirkıran mesajında; “ Engelli kardeşlerimizin kendine yeterli ve üretken kişiler olarak toplumla bütünleşmesi sağlanmalıdır. Engellilerimizin Ailesine ve ülkesine yararlı olarak yetişmesini sağlamak, sağlık, eğitim, istihdam, bakım ve sosyal güvenliğine ilişkin sorunlarının çözümü temin edilmelidir. Onların önlerindeki engelleri kaldırmayı hedeflemek insana ve topluma gösterdiğimiz saygının en önemli göstergelerinden biridir. Tüm engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek ve bu vatandaşlarımızın tüm hizmetlerden eşit bir biçimde yararlanmasını sağlamak, onlara sahip çıkarak onların sorunlarına ortak olmak, hepimizin insanı ve vicdani görevidir.

 Engelli olmak hiç kimsenin kendi tercihiyle seçtiği bir durum değildir. Her sağlam bireyin potansiyel bir özürlü adayı olduğu unutulmamalıdır.

Sadece özel gün ve haftalarda değil her zaman empati ile yaklaşabilmek dileğiyle tüm görme engelli vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu engelsiz bir gelecek diliyorum” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —