Tarih: 19.04.2021 22:39

ALT YAPIDA SORUN ÇÖZÜLDÜ,KREDİ YOLDA

Facebook Twitter Linked-in

ALT YAPIDA SORUN ÇÖZÜLDÜ,KREDİ YOLDA

Edirne Belediyesinde Cumhur ittifakı tamam,millet ittifakında çatlak var!

Edirne  Altyapı Çalışmaları ile ilgili olağan üstü toplanan Edirne Belediye Meclisi; İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Mevlide Baş’ın RED oyuna karşın, CHP, AKP,MHP ve diğer üç İYİ Partili meclis üyelerinin EVET oyu ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığından borçlanma yetkisi alınması ve bu kapsamda 120.000.000 (Yüzyirmimilyon) TL ek kredi kullanılması ile ilgili her türlü işlemi yapmaya Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yetkilendirilmesini kabul etti.

Bir süredir kamuoyunda merak konusu olan  Edirne Belediyesi Alt Yapı İnşaatı ile ilgili kredi kısıtlaması konusunda olağan üstü toplanan Belediye Meclisi , Edirne (Merkez) Muhtelif Mahalle Cadde ve Sokaklarda İçme Suyu, Yağmur Suyu ve Kanalizasyon Yapım işlerinde İller Bankası A.Ş.’den 2021 yılı için 120.000.000 (Yüzyirmimilyon) TL kredi kullanılması hususunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığından borçlanma yetkisi alınması ve bu kapsamda 120.000.000 (Yüzyirmimilyon) TL ek kredi kullanılması ile ilgili her türlü işlemi yapmaya Edirne Belediye Başkanı Recep GÜRKAN’ın yetkilendirilmesi konusunu görüştü.

Altyapılı İler Bankası’na mı devrediyor; iller Bankası mı, Belediye mi yapacak altyapıyı diye kamuoyunda da yer aldı. Bu çok açık bir konu. Ama tabi kafa karışıklığı yaratılıyor, ya da kafa karışıklığı oluşuyor.”diyen Belediye Başkanı Recep Gürkan; toplantı öncesinde belediye meclisi üyelerine altyapı çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gürkan;Sayın Bakanımız Murat Kurum’a Edirne Halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Gürkan; “10 Mart tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Edirne’ye gelmişti. Birlikte bir toplantı yaptık. Sayın Bakan toplantıdan sonra da açıklama yapmıştı, altyapının tamamlanacağını ve kredi desteğinin süreceği ile ilgili. Bu anlamda Sayın Bakanımız Murat Kurum’a da Edirne Halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisi ile Perşembe günü Ankara’da bir randevumuzda var. Orada da bunları görüşeceğiz. Sadece altyapıyı değil, Edirne Valiliğimizin yaptığı Meriç Nehri Projesi, Kaleiçi’ndeki tarihi konakların restorasyonu konusunu ele alacağız. Selimiye Projesi ile ilgili de Sayın Bakan görüşmek istedi, bu konuyu da konuşacağız.” Dedi.

Daha sonra; Edirne  Altyapı Çalışmaları ile ilgili olağan üstü toplanan Edirne Belediye Meclisi; İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Mevlide Baş’ın RED oyuna karşın, CHP, AKP,MHP ve diğer üç İYİ Partili meclis üyelerinin EVET oyu ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığından borçlanma yetkisi alınması ve bu kapsamda 120.000.000 (Yüzyirmimilyon) TL ek kredi kullanılması ile ilgili her türlü işlemi yapmaya Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yetkilendirilmesini kabul etti.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —