Tarih: 23.10.2014 11:55

ANTRENÖR OLMAK İÇİN TER DÖKÜYORLAR

Facebook Twitter Linked-in

ANTRENÖR OLMAK İÇİN TER DÖKÜYORLAR

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak’ın girişimleriyle Edirne’de açılan 1. Kademe Yardımcı Yüzme Antrenörü Yetiştirme kursu, Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen 55 Yardımcı Yüzme Antrenörü adayının katılımıyla 18 Ekim 2014 cumartesi günü başladı. Yüzücüler, kursa katılabilmek için yapılan ön elemelerde Cumartesi günü sabahı Edirne Fatih Sultan Mehmet Havuzuna ter döktükler.

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Edirne’de “1. Kademe Yardımcı Yüzme Antrenörü Yetiştirme kursu” açıldı.  Cumartesi sabahı erken saatlerde Fatih Sultan Mehmet Havuzuna gelen çok sayıdaki genç, kurslara katılabilmek için ön elemeye katıldı.

Türkiye Yüzme Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Erkan Esenkal, gazetemize yaptığı açıklamada bu tür kursların az sayıda açıldığını ifade ederek, “Bu tür kursların sayısı az olduğu için Türkiye’nin değişik illerinden yüzücüler kurs için başvurdu. Ön elemede sporcuları yüzme sitillerini bilip bilmediğini tespit ediyoruz. Ön elemede yaptığımız puanlamayla kurslara katılımcıları belirledik. Bir hafta sürecek kursumuzun ardından sınav yapılacak. Sınavda başarılı kursiyerlerimiz belgelerini almaya hak kazanacak” dedi.

Ön elemeye katılan 55 sporcu ise elemeleri geçmek için büyük bir çaba harcadı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —