Tarih: 27.08.2014 17:07

AV. SİNAN TEKİN;“BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİDER DİYEMEYİZ”

Facebook Twitter Linked-in

AV. SİNAN TEKİN;“BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİDER DİYEMEYİZ”

Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanı Av. Sinan Tekin, cevaplandırılması istemiyle Belediye’ye bazı sorular yöneltti. Tekin yaptığı açıklamada; ‘’Sorunlar yumağı haline gelen şehrimizde seçimlerin ardından 5 ay geçmiş olmasına rağmen henüz ciddi bir çalışma göremiyoruz. Mesela;     D-100 karayolunun Edirne girişinde kaba inşaat halindeki yüksek bina Edirne’nin siluetini bozmaktadır. Buna nasıl izin verildi? Belediye bu konuda ne düşünüyor?’’ dedi.

Av. Sinan Tekin, şehrimizdeki bazı olumsuzluklarla ilgili soruları şöyle sıraladı;

Belediye’nin 30 Mart itibarıyla devraldığı borç miktarı ne kadar?

Belediye’nin kimlerden ve ne kadar alacağı var. Bunların tahsili için ne düşünülüyor?

Bazı personele hala zamanında maaş ödenmediği söylentileri var, bu konuda ne düşünülüyor?

Edirne’de nerelerde ve ne kadar yeşil alan var. Yeşil alan durumundaki yerler arasında çoluk çocuğumuzla birlikte gönül rahatlığı içinde piknik yapabileceğimiz kaç tane yer var?

Şehrimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarı ne kadar?

Yeşil alanlardan ne kadarı kiraya verilmiş ve ne kadarından ücret ödemeden yararlanma imkânı var?

Belediyeye ait olup işgal edilen arsa, yol vs. miktarı ne kadar, bunların tespiti yapıldı mı, işgal edilen arsa ve yollar ile ilgili ne düşünülüyor?

Geçmiş dönemlerde ne kadar kaçak inşaat/kat yapılmıştır. Bunlar tespit edildi mi, bunlarla ilgili ne düşünülüyor?

Danıştay,  geçtiğimiz günlerde İstanbul- Zeytinburnu sahil yolunda tartışmalara neden olan gökdelenlerin, kentin tarihi siluetini bozan kısmının yıkılması kararına yapılan itirazların reddine karar vererek, yerel mahkemenin verdiği kararı onadı.

Buna benzer durum şehrimizde de mevcut. Mesela D-100 karayolunun Edirne girişinde kaba inşaat halindeki yüksek bina Edirne’nin siluetini bozmaktadır. Buna nasıl izin verildi? Belediye bu konuda ne düşünüyor?

Bütün bunların müsebbibinin geçmiş yarım asırlık yönetimler olduğuna da dikkat çeken Av. Tekin, “Yeni Başkan göreve başlayalı beş ay oldu. En azından bu ve benzeri konularla ilgili bir çalışma yaptırıp kamuoyunu bilgilendirmesi ve bu konularla ilgili ne yapmayı düşündüklerini belirtmesi gerekir. ‘Kimsenin böyle gelmiş, böyle gider’ deme lüksü olamaz’’dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —