Tarih: 03.03.2020 23:08

Balkanlar ve Doğu Avrupa Tarihi ve Siyaseti Uzmanı On Dil Bilen Rektör adayımız var!

Facebook Twitter Linked-in

Balkanlar ve Doğu Avrupa Tarihi ve Siyaseti Uzmanı On Dil Bilen Rektör adayımız var!

Rektör atamalarıyla ilgili tarih yaklaştıkca akademik kulislerde kim nereye rektör olacak soruları tüm üniversitelerde cevaplarını arıyor.

Yaptığı atamalar,Adrese Teslim Kodro çalışmaları,Her Yıl Yapılması gereken Fakülteler Akademik Kurullarına katılmayarak Akademik birlikteliği sağlayamamak,Sayıştay raporları,FETÖ,PDY ile sıfır mücadele,Yapı İşlerinde Cenk Mısırlı-TAŞ İnşaat ilişkileri,Baldız, Bacanak, Eş, Başşoför,Genel Sekreter olayları ve daha bir çok sebepten dolayı,TBMM Başkanı Şentop'un Tekirdağ'da yaptığı siyasi çalışmalara köy, köy peşinden gezerek katılmasına rağmen,yeniden rektör olarak atanması pek mümkün görünmeyen mevcut rektör Erhan Tabakoğlunu saymazsak,Trakya Üniversitesi Rektör adayları konusunda kulislerde adı geçen;    Prof.Dr.Ahmet Günşen,Prof.Dr.Rıdvan Canım,Prof.Dr.Ömer Soner Hunkan,Prof.Dr.Muhamet Ali Bayraktaroğlu,Prof.Dr.Emine Ahmetoğlu,Prof.Dr.Nezih Dağdeviren,Prof.Dr.Recep Yağız,Prof.Dr.Hüseyin Sarıoğlu,Prof.Dr.Muzaffer Demir'in yanısıra, Balkanlar ve Doğu Avrupa Tarihi ve Siyaseti Uzmanı On Dil Bilen Prof. Dr. Mehmet Hacısalihoğlu'nun da ismi konuşulmaya başladı!

Telefonla arayarak konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Prof. Dr. Mehmet Hacısalihoğlu, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü ile ilgli bir çalışmasının olmadığını, kulislerde adının geçmesinin bilgisi dışında olduğunu söyledi. Balkanlarla ilgili çalışmalara katılmak üzere zaman zaman Edirneye gelen Prof. Dr. Mehmet Hacısalihoğlu,  
Halen Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde görev yapıyor. Hacısalihoğlu, Balkanlar konusunda kısa ve uzun dönemli olarak Almanya, İngiltere, ABD, Rusya, Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Fransa gibi Avrupa ülkelerinde yaptığı arşiv ve kütüphane çalışmaları ile tanınıyor. Hacısalihoğlu kuruluşunda da görev aldığı Balkan ve Karadeniz Araştırmaları Merkezi (BALKAR)’ın 2010’dan bu yana  müdürlüğünü  yapıyor.

Trakya Üniversitesi Rektör adayları arasında adı anılan Prof. Dr. Mehmet Hacısalihoğlu,Almanca,İngilizce,Fransızca,Rusça, Boşnakça-Sırpça-Hırvatça-Karadağca (temel) Bulgarca,Makedonca,Yunanca (Orta) derecede konuşuyor  ve bu dillerin yanısıra Osmanlıca,Latince,Klasik
Yunan dili biliyor.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —