Tarih: 15.05.2022 19:38

BANDO VE CİĞER FESTİVALİ FARKINDALIK İLE SONA ERDİ

Facebook Twitter Linked-in

HABER: MERT SOYLU 
10.Uluslararası Bando ve Ciğer Festivalinin son gününde yapılan “acı biber yeme” yarışması ile sona erdi.
Kendine güvenen 12 kişinin katıldığı yarışmayı  en kısa sürede bitiren Emrah Mucurtay, ağırlığınca yani 83 kilogram ayçiçeği yağı kazanmış oldu.
Bando ve Ciğer Festivalinin son gününde, ciğerci önlüğü giyen Edirne Valisi Ekrem Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve tava ciğer ustaları, Atatürk anıtına çelenk sundu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından etkinlikler Saraçlar Caddesi'nde devam etti.Edirne Belediye Bandosu  bestesi ve sözü Beyazıt Şansı’ya ait olan Tava Ciğeri Marşı’nı seslendirdi.








ÇÖLYAK HASTALARINA ÖZEL CİĞER
Bugün ilk defa geleneksel ciğerin yanında çölyak hastaları için glütensiz unla özel pişirilmiş ciğerin de ikramını yapacaklarını belirten Recep  Gürkan, 'Biz istedik ki Edirne'mizin tava ciğerinin, çölyak hastası kardeşlerimiz de tadına baksın. Onlar normal unla pişirilen ciğeri yiyemediklerini söylediler. Bizler de
glütensiz unla pişirdiğimiz ciğerden onlara ikram edileceğini” ifade etti.

Yarışmayı en kısa sürede tamamlayan Emrah Mucurtay,”Acı biber yemeyi seviyorum.Şanlıurfalı olduğum için çok etkilenmedim. Midemi biraz yaktı ama o da normal. Acı biber yemeyi seviyorum' dedi.Festivalde, vatandaşlara tava ciğeri ikram edildi.Vatandaşlar ekmek arası tava ciğer almak için uzun kuyruklar oluşturdu.













 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —