Tarih: 27.06.2016 16:25

BAŞBAKAN YILDIRIM, KIRMIZI DİPLİ MUMLA KIRKPINAR’A DAVET EDİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

BAŞBAKAN YILDIRIM, KIRMIZI DİPLİ MUMLA KIRKPINAR’A DAVET EDİLDİ

18-24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine devlet protokolünü davet etmek üzere yola çıkan Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim Başbakan Binali Yıldırım’ı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine ‘Kırmızı Dipli Mum’ ile davet ettiler.

İstanbul’da çalışmalarını yürüten Başbakan Binali Yıldırım, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde Edirne'den gelen Kırkpınar heyetini kabul etti. Edirne Valisi Günay Özdemir,  Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim'den oluşan heyet, Başbakan Yıldırım'ı 18-24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne davet etti.  Heyet, Başbakan Yıldırım'a Kırkpınar'ın geleneksel davetiyesi 'Kırmızı Dipli Mum' takdim etti.

Başbakan Binali Yıldırım, programının uygun olması halinde 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni izlemek üzere Edirne’ye geleceğini söyledi.

Kırmızı Dipli Mum:Kırmızı dipli mum’ Kırkpınar güreşlerine davetin sembolü olan bir uygulamadır. Kırkpınar ağaları, kırmızı dipli mumları, başta devlet erkanı olmak üzere eşraftan ve erkandan olanlara ve önemli saydıkları dostlarına zamanında atlı postacılarla gönderirlerdi. Atlı postacılar ayrıca kahvelere kırmızı dipli mumu asarak halkı, Kırkpınar Tarihi Yağlı Güreşleri'ne çağırırlardı. Bu uygulama kapsamında bugün, Edirne Valisi, Edirne Belediye Başkanı ve Kırkpınar ağası, Cumhurbaşkanından başlayarak, Başbakan ve devletimizin önde gelen isimlerini bizzat Kırmızı Dipli Mum ile Kırkpkınar'a davet ederler.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —