Tarih: 06.07.2023 20:07

BANA KALSA AĞALIK 22 MİLYONDAN GİTMELİ

Facebook Twitter Linked-in

AĞALIK YAPMAYAN İSTEYEN BİRİNE VERMEK İSTİYORUM
Kırkpınar'da ağalık yapmayan yapmak isteyen birisine ağalığı vermek istediğini ifade eden Selim, “Ağalık ihalesi olmazsa olmaz çünkü geçen sene 2023 yılı ağalığını aldık. Bu sene devam etmek zorundayız. Bu sene karşımıza kim çıkar bilmiyoruz ama bir amaç var benim kendi amacım. Ağalık benim tekerimde gibi görünmesin. Çünkü kim istiyorsa gelsin burada ihaleye girsin. Ben de ihaleye girdi diye ihaleyi artırmam. Yani yeter ki Kırkpınar'da ağalık yapabilecek bir kardeşimiz olsun diyorum. Bunu ben her sene söylüyorum. Ama millet ya diyorsun ama çekinmiyorsun ama şu ana kadar da karşıma 14 seneden beri öyle bir aday çıkmadı. Çıkanlarda hep böyle kimisi reklam için çıktı. Kimisi aldığı ihaleyi bıraktı. Kimisi ben bu sene bu kadar veririm” diye ifade etti.
ASIL AĞALIK BEDELİ 22 MİLYON OLMALI
Çünkü ekonomide de bayağı değişiklikler oldu. Belediye ne masrafları arttığını ifade eden Selim, “Kırkpınar'da değeri arttı yani. Şimdi yöre ağalığı bile çok değiştiği için Kırkpınar artık bundan sonra benim kendi kişisel görüşüm her sene fiyatı en az ikiye katlaması lazım. Yani bu sene dörtse, sekiz olması lazım, on iki olması lazım. Seneye yirmi iki olması lazım. Yani böyle değişmesi lazım ama burada şunu gene söylüyorum.
Normalde rakip çıksa bu seneki benim hedefim 22 milyon diyeceğim çekileceğim.Bu fiyatı söylediğimiz zaman seneye adam bulamayız. Kırkpınar'a ağalık yapacak bir kardeşimize gelmesini istiyorum. Bu para ağalık yapacak birisi için çok büyük paralar değil. Yani ben de artırmam.Yani bu sene 22 milyon dersin ama gelecek ağalık ihalesini 22’den açtığın zaman gelmez kimse. Çok insan bu rakamları da düşünüyor. Yani adam bu sene alıyor aldı. Seneye yapmıyor. Yani çok gördük bunu. Edirne Kırkpınar, Edirne Türkiye'nin gururu. Güreş olarak Türkiye'nin gururu.Son noktası. Bunun şerefini, onurunu korumak lazım. Geçen sene 4milyon. Bu sene 3milyon olmaz. Bu sene en az 8 milyon olması lazım. En az rakam olarak söylüyorum. Bunda aşağı gitmesine gönlüm razı olmaz. Ancak benim gözümde ağalığın bedeli 22 milyon” diye ifade etti.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —