Tarih: 25.03.2022 17:29

5 BİN HANEYE BELEDİYEDEN ELEKTRİK DESTEĞİ SAĞLANACAK

Facebook Twitter Linked-in

HABER MERKEZİ 
Sosyal belediyecilik anlayışı ile halkın her kademesine dokunmayı devam eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, zor durumda olan vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,” 5 bin aileye kadar, sosyal yardım kriterlerini taşıyan 5 bin aileye kadar aylık 100 TL elektrik faturası desteği kararı vereceğiz” dedi.
Halk Ekmek açılışında yaptığı konuşmada ekonomik sıkıntılarla boğuşan vatandaşlara destek olmak amacıyla Nisan ayında yapılacak meclis toplantısında 5 bin haneye  elektrik faturalarında 100 TL’lik destek olma kararı alacaklarını söyledi.
ELEKTRİK FATURALARI VATANDAŞIN BELİNİ BÜKÜYOR
Son dönemde halkın belini en çok büken konulardan birinin de elektrik fiyatları olduğuna dikkat çeken Gürkan, “Beledimizden örnek vermemiz gerekirse, Aralık ayında Edirne Belediyesi’ne 590 bin TL  elektrik faturası geldi, Ocak 1 milyon 539 bin lira geldi. Kendimizden biliyoruz. Vatandaşın en büyük sıkıntısı şu anda elektrik ücretini ödeyememek. Nisan ayında Belediye Meclisimize getireceğim bu konuyu. 5 bin aileye kadar, sosyal yardım kriterlerini taşıyan 5 bin aileye kadar aylık 100 TL elektrik faturası desteği kararı vereceğiz” diye konuştu.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —