Tarih: 01.06.2009 10:47

Belediye Kırkpınar organizasyonundan memnun değil…

Facebook Twitter Linked-in

 

Belediye Kırkpınar organizasyonundan memnun değil...

Kırkpınar etkinliklerini organize eden, yüklenici firma Tuğçem Organizasyon tarafından, Edirne Belediyesine sunulan 16 sanatçı, Başkan Hamdi Sedefçi tarafından kabul edilmeyince ortaya çıkan anlaşmazlık; organizasyon firmasınca basına duyuruldu.

Yaşanan sıkıntıları kamuoyu ile paylaşmak için Sarayiçi'nde basın toplantısı düzenlenen Tuğçem Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı İsa Karadoğan, Edirne Belediyesine sunulan 16 sanatçının veto edilmesinin arkasında art niyet olduğunu düşünüyor.

İki yıl Edirne Belediyesi tarafından istenen sanatçıların konser verdiğini dile getiren Karadoğan, belediyenin kendisi ile görüşmeyerek sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetmeyi düşündüğünü söyledi.

Uzun zamandır belediyeden hiçbir yetkili ile görüşememekten dert yanan Karadoğan, tek amacının Kırkpınar etkinliklerini sorunsuz bir şekilde bitirmek olduğunu söyledi.

Edirne Belediye Başkanlığına sunduğu 16 sanatçının veto edilmesinin ardından 3 sanatçı ile sözleşme yapan Karadoğan, yaşanan süreci ve karşılaştığı sıkıntıları şu sözlerle anlattı.

 Edirne Belediye ise yapmamız gereken son sözleşme günü 1 Haziran. Bu tarihe anlaşma imzalamam gerektiği için bende aralarında Mine Koşan'ın bulunduğu üç sanatçı kaparolarını vererek sözleşme imzaladım. İlk liste kabul edilmedi zaman olmadığı için bende sözleşme gereği sanatçılarla anlaşma yaptım. İlk iki yıl belediyenin istediği isimler olmuştu. Fakat bu yıl sunduğu 16 sanatçının 16'sı da kabul edilmeyince Biz belediye sormadan sözleşme imzalamak zorunda kaldık."

Bu güne kadar birçok işin iyi niyet çerçevesinde yapıldığına dikkat çeken Karadoğan, geçtiğimiz yıllarda sözleşmede üç sanatçı olmasına karşın dört sanatçıya konser verdirdiklerini dile getirdi.

Karadoğan, firma olarak sözleşmenin gerektirdiği tüm maddeleri yerine getirdiklerini fakat belediye ile aralarında son dönemde anlaşmazlık ortaya çıktığını şu sözlerle dile getirdi;

İyi niyet çerçevesinde olması gerekenden fazla konser yaptık. Ama belediye ile aramızda yaşanan gerginlik sözleşme tarihi gelmesine karşın imzaların atılmasına engel oldu. Bizlerde yapmamız gerekeni yaparak tem taraflı olarak üç sanatçı ile sözleşme imzaladık."dedi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —