-
BIST 100
16190,73%0,15
-
DOLAR
44,08% 0,05
-
EURO
51,07% -0,24
-
GRAM ALTIN
7332,01% -0,31
-
Ç. ALTIN
11826,62% -0,32
Berlin'de Kırkpınar'a yoğun ilgi...
Almanya'nın Başkenti Berlin'de düzenlenen ITB 2011 Berlin Fuarı Edirne ve Kırkpınar için adeta bir tanıtım atağı oldu. Dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan ITB Berlin 2011 Fuarı'na gelen çok sayıda yerli ve yabancı turist Kır
Berlin'de Kırkpınar'a yoğun ilgi...
Almanya'nın Başkenti Berlin'de düzenlenen ITB 2011 Berlin Fuarı Edirne ve Kırkpınar için adeta bir tanıtım atağı oldu. Dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan ITB Berlin 2011 Fuarı'na gelen çok sayıda yerli ve yabancı turist Kırkpınar'ı görmek ve ne olduğunu anlamak için uzun uzun bilgi aldı ve merak edilen bir spor olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Edirne Belediyesi ile Güreş Federasyonu tarafından desteklenen ve cazgırından, kule hakemine, başpehlivanlarından davul ve zurna ekibine kadar tam kadro katılımın gerçekleştiği Kırkpınar standı oldukça önemli konukları ağırladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın organizasyonu ile gerçekleşen ve Edirne Belediyesi'nin de Kırkpınar'ın ev sahibi olarak katıldığı fuarda Kırkpınar en iyi şekilde temsil edilerek anlatıldı. Güreş Federasyonu tarafından desteklenen ve cazgırından, kule hakemine, başpehlivanlarından davul ve zurna ekibine kadar tam kadro katılımın gerçekleştiği Kırkpınar standı oldukça önemli konukları ağırladı. Fuara gelen Türkiye'nin çeşitli İl Valileri ile iş adamlarının yoğun ilgi gösterdiği standın en önemli konuklarından biri şüphesiz ki organizasyonun en önemli kahramanı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dı. Bakan Günay'ın fuar alanına gelmesi ile ilk karşılama kapıda Edirne Belediyesi ekibi tarafından sürpriz bir şekilde gerçekleşti. Belediye Başkan Yardımcısı Murat Muratoğlu ve Meclis üyeleri ile Belediye görevlilerinden oluşan grup Bakan Günay'ı kapıda karşılayarak kendisine sağladığı destekten dolayı teşekkür etti ve minyatür kispet ile Kırkpınar'ın sembolü minyatür altın kemer ve ay yıldızlı badem ezmesi takdim edildi. Edirne Belediyesini karşısında gören Bakan Günay yapılan bu jestten dolayı teşekkür etti ve şaşkınlığını gizleyemedi. Başkan Yardımcısı Murat Muratoğlu'nun hediye takdimi konusunda da ilginç bir diyalog yaşandı. Bakan Günay'a hediyelerin takdimi sırasında Murat Muratoğlu'nun "Başkanımız Hamdi Sedefçi'nin hediyeleri" sözü sonrasında Bakan Ertuğrul Günay "Kule yapmaktan vazgeçiyor mu? Vazgeçmiyorsa bu hediyeleri almıyorum" cevabı kısa süreli gülüşmelere neden oldu. Murat Muratoğlu'nun Bakan Günay'a "Kırkpınar'ın 650 ncisine bekliyoruz" sözü üzerine "gelmeye çalışacağım. Bende kispet çok" dedi.
Daha sonra fuar alanını gezen ve bir süre katılımcılarla sohbet eden Bakan Günay'a Güreş Federasyonu temsilcileri ve Belediye yetkilileri ile efsane Başpehlivan Ahmet Taşçı ve davul zurna ekibi ikinci bir çıkarma yaparak konuşma fırsatı buldular ve Kırkpınar'a gösterdiği destekten dolayı Kırkpınar'ın baş cazgırı Şükrü Kayabaş tarafından manili teşekkür yapıldı. Bakan Günay burada da Kırkpınar'ın önemli bir unsur olduğunu ifade ederek 650 nci Kırkpınar'ın seçim atmosferinde daha da heyecanlı geçeceğine inandığını belirterek "Kırkpınar'ın Dünya Kültür Mirası listesinde yer alması için yoğun bir çabamız var. Bunun için uğraş veriyoruz ve iyi bir yoldayız. Allah bizlere ve Milletimize nice 650 yıllık Kırkpınarlar nasip etsin" dedi.
Öte yandan Türkiye'ye ayrılan bölümdeki dev ekranda gün boyu Türkiye tanıtım fragmanı yer aldı. Yayınlanan bu tanıtım fragmanında ise Kırkpınar'ında yer alması güreş federasyonu ve Edirne Belediyesi yetkililerinin göğsünü kabarttı. Davul zurna ekibi ile güreş federasyonu yetkililerinin geleneksel kıyafetler içinde stantları gezmesi Kırkpınar'ın ilgi odağı haline gelmesine neden oldu. Fuar yetkililerince davul zurnanın müzik yapmasına ve pehlivanların yağlanmasına izin verilmemesi ise en çok eleştirilen konuların başında yer aldı. Yaşanan bu olumsuzluğa rağmen Edirne ve Kırkpınar en çok ziyaret edilen stantlar arasında yerini aldı ve Berlin Fuarına Kırkpınar damgası açıkça vurulmuş oldu.
ENEZ’DE NÜFUSUN %17’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
HAVSA’DA NÜFUSUN %14’Ü ÜNİVERSİTE MEZUNU
KEŞAN, MUSTAFA AKSAL’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
İPSALA’NIN TARİHİ DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRILIYOR
KARAAĞAÇ'TA AĞAÇLAR SADECE BUDANMADI, KÖKÜNDEN DE SÖKÜLDÜ
UZ.DR.DİLEK TUNCER'E EDİRNE TABİP ODASI’NDAN MESLEKİ BAŞARI ÖDÜLÜ
SELİMİYE İLE ESKİ CAMİ ARASINDA RAY MI VARDI?
KADINLARIN ONURLU MÜCADELESİNE SAYGIYLA
GÜMÜLCİNE’DE TARTIŞMALI ÇAĞRI: HASTANEDEKİ BAŞÖRTÜSÜ VE TÜRKÇE KONUŞMA ELEŞTİRİLDİ
İPSALA’DA HER 7 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
UZUNKÖPRÜ’DE HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
ROMAN KADINLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI EDİRNE’DEN YÜKSELECEK ”
KEŞAN’DA HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
AKARYAKIT'A BEKLENEN ZAM NİHAYET AÇIKLANDI
EMEKLİLER;“BAYRAM İKRAMİYESİ GERÇEKÇİ ARTIRILSIN”
ÇELTİK EKİMİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
EDİRNE’DE BARAJLARIN DOLULUK ORANI
EDİRNE’NİN EĞİTİM HARİTASI: HER 3 KİŞİDEN 1’İ TEMEL SEVİYEDE
“İŞ CİNAYETLERİ KADER DEĞİLDİR ”
TOPRAĞINIZI SADECE BESLEMEYİN, YENİDEN CANLANDIRIN
RECEP DURAL SELİMİYE AÇILDI, EDİRNE DOLDU TAŞTI
MALİ MÜŞAVİR CEM KÜRKÇÜ YENİ ADRESİNDE HİZMET VERMEYE BAŞLIYOR
AV. MEHMET TOLGA AKALIN İYİ PARTİ DEN İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI
EDİRNE’DE KONUT HEYECANI: 2 BİN 530 AİLE YENİ YUVASINA KAVUŞUYOR
İSKEÇE’DE HÜRRİYET CAMİİ’NE ÇİRKİN SALDIRI
EDİRNE’DEN TARİHE GEÇECEK MANİFESTO: EMEKLİLER ARTIK SUSMUYOR
Yükleniyor



