Tarih: 06.05.2017 17:46

BOYALI YUMURTALAR TOKUŞTURULDU DİLEKLER ÇEKİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

BOYALI YUMURTALAR TOKUŞTURULDU DİLEKLER ÇEKİLDİ

Edirne'de her yıl düzenlenen Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri kapsamında boyalı yumurta tokuşturma yarışması ve niyet çekme etkinliği düzenlendi.Saraçlar Caddesi’nde gerçekleşen etkinliğe Türkiye’nin bir çok ilinden gelen misafirler katıldı.Etkinlikte ilk yumurtaları Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu ile Hasan Kerimoğlu adlı gönüllü vatandaş tokuşturdu.

Edirne Belediyesi Bandosunun müzikleriyle misafirle,  gönüllerince eğlendi.Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, yaptığı konuşmada,  “Hakikaten kendi klasmanında özel yetenekleri olan bandomuz var ve kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Cumhuriyet’in en aydınlık şehirlerinden bir tanesindesiniz. Atatürk’ün ilke ve devrimlerine baş koymuşuz. Sonuna kadar da devam edeceğiz. Hiç kimsenin de bunu değiştirmeye gücü yetmeyecek. Gelelim Hıdrelleze. Ateşten atladık, dilekleri tuttuk, oynadık, göbek attık. Şimdi de yumurta kıracağız” dedi.

Gegeoğlu, Hasan Kerimoğlu adlı gönüllü vatandaşla yumurta tokuşturdu. Daha sonra niyetler çekildi ve etkinlikler Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisi ile devam etti                                                




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —