-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,17% -0,06
-
EURO
50,52% 0,11
-
GRAM ALTIN
7119,53% -0,22
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
BU GÜN SEÇİM OLSA…
Anket çalışmamıza göre, ‘Bu gün seçim olsa’; CHP li Okan Gaytancıoğlu ile birlikte Milletvekilliği garanti gözüken AK Parti adayı Şemsettin Emir; Edirne’de hemen herkesin tanıdığı bir esnaf olması ve merkez sağ seçmenin beklenti
BU GÜN SEÇİM OLSA…
20 günlük çalışmamızı bitirdik. Edirne merkezde yaptığımız “Bu Gün Seçim Olsa” başlıklı anket çalışmamızda, Edirne halkının öncelikli sorunu nedir?/ Edirne halkına göre ülkemizin en önemli sorunu nedir?/ Edirne halkının seçilmiş ve atanmış yöneticilerden memnuniyeti nedir?/Edirne halkı bu gün seçim olsa hangi partiye oy verecek? Sorularının cevaplarını aradık.
Yazımda, kısıtlı imkânlarımızla yaptığımız çalışmamızda ulaştığımız sonuçları ve sonuçların ‘bize göre’(!) yorumlarını da bulacaksınız…
Kadınların daha rahat ve ilgi ile katıldığı anketimizden çıkan en ilginç sonuç bizce; Edirne halkına göre ülkemizin en önemli sorunu nedir? Sorumuza aldığımız % 40 ile ‘ADALET’ cevabı oldu.
Edirneli genel olarak ‘Muhtarlardan’ memnunum derken; Validen memnun değilim diyor!
Bir önceki seçimlerde CHP oy verdiğini ve Belediye Başkanından memnun olduğunu söyleyip 7 Haziran seçimlerinde CHP ye oy vereceğini söyleyen 200 CHP liye Belediye Başkanın ismini ve en beğendiğiniz üç icraatını söyler misiniz diye sorduk; aldığımız yoğunluklu cevap; Recep Gürkan… Çöplüğü bitirdi… Eeeee Bide ne vardı bee? Ben partimden dolayı memnunum dedim… Oldu!
7 Haziran seçimlerine 13 gün kala Edirne kamuoyunda oluşan genel kanaat; Edirne’de Eski CHP liler CHP ye, Eski AK Partililer AKP ye, ve Eski MHP lilerde MHP ye oy vermeyecekler! Edirne’de CHP, AKP ve MHP li eski yöneticiler ve kanaat önderi sayılacak partililerin neredeyse tamamı, partilerini desteklemiyorlar! Bu durum, sandıklara ‘bu gün seçim olsa’ çok ciddi bir şekilde yansıyacak gibi gözüküyor!
Seçmeni milletvekili adaylarının sigorta poliçesi olarak kullanmayı alışkanlık haline getiren CHP Edirne İl ve ilçe teşkilatında işler bu günlerde pek istenilen gibi değil… Değil çünkü CHP yi destekleyen seçmenler, Atatürk ve Cumhuriyet değerleri söylemlerinin arkasında, 5 yıldır hiç bitmeyen Recep Gürkan ve diğerlerinin kişisel çekişmelerinin konu mankeni olduklarının farkına varmaya başladılar!
2014 yılında yapılan yerel seçimlerde yoldan geçen bir kişinin bile CHP den aday olması halinde seçilebileceği genel kanaatinin oluştuğu Edirne’de, mevcut 7 adaya ve Edirne’nin TBMM de temsil hakkını 3 ten 2 ye düşürmek pahasına Belediye Başkanlığı için aday olarak CHP nin % 20 oy kaybına sebep olan Gürkan’ın, 7 Haziran seçimleri için yapılan ön seçimde CHP nin İkinci sıra adayı Erdin Bican’dan yana taraf olmasını Edirneli CHP iler açıkça kendilerine bir dayatma olarak kabul ediyorlar…
Buradan hareketle “Edirneli CHP lilerin 7 Haziran tarihini Gürkan ile bir hesaplaşma tarihi olarak görüyorlar “dersek hiçte abartmış olmayız!
Anket çalışmamıza göre, ‘Bu gün seçim olsa’; CHP li Okan Gaytancıoğlu ile birlikte Milletvekilliği garanti gözüken AK Parti adayı Şemsettin Emir; Edirne’de hemen herkesin tanıdığı bir esnaf olması ve merkez sağ seçmenin beklentilerine cevap verecek milletvekili profiline uygun kişiliği ile Edirne’de partili partisiz her kesimden oy alabilecek gibi bir hava yakalamış durumda!
CHP de aradığı desteği bulamayan ve desteğini CHP den çekeceğini söyleyen Edirneli merkez sağ seçmenlerin büyük bir kısmı, “ bize masaya yumruğunu vuracak ve derdimizle dertlenecek siyasetçi lazım. Seçimden seçime Edirne’ye gelip; ‘muhalefette bu kadar oluyor’ diyecek siyasetçi istemiyoruz.” Diyorlar!
Yerel seçimlerde yakaladığı havayı aralıksız sürdürdüğü çalışmalarla koruyup geliştiren Dr. Gürsel Şimşeğin MHP si, bu manada hiçte küçümsenmeyecek bir yol almış durumda. Edirneli eski MHP li yöneticiler ve MHP için kanaat önderi durumundaki partililerin desteği konusunda henüz bir gelişme sağlayamayan Dr. Gürsel Şimşek; çok zor gibi gözükse de CHP li ikinci sıra adayını bir dayatma gibi görüp seçmek istemeyen Edirneli CHP li küskünler ile AK Partili küskünlerinde desteği alacak gibi görünüyor. Şimşek;‘Bu gün seçim olsa’ ayağının birini TBMM nin bahçesinden içeriye atmış gibi gözüküyor!
“Her Partiye söyleyecek sözümüz olsun, 1-1-1 olsun” diyen hiçte küçümsenmeyecek sayıdaki Edirneli seçmenin önümüzdeki 13 gün içinde ‘neler fikrini değiştirir?’ Sorusunun da satır aralarında cevaplarını bulabileceğiniz analizimizde yüz yüze çalıştığımız Edirnelilerin bizimle paylaştıkları samimi fikirlerine sağdık kaldık.
20 günlük çalışmamızın sonucu olarak yaptığımız bu açıklamalardan sonra bizi hedef tahtası yapacak olan siyasetçilerin; ‘Bu gün seçim olsa’ kendileri inan masada; CHP lilerin 3-0 yapacağız, AK Partililerin birinci parti olarak CHP ile 2-1 yaparız, MHP nin CHP ile 2- 1 yaparız söylemleri kahve kahve dolaşıp anlattıklarını unutmamalarını tavsiye ediyoruz.
Partilerin seçim meydanlarında söyledikleri Matematiksel olarak elbette mümkün, lakin Edirneli vatandaşlara göre durum an itibarıyla (!) hala 1-1-1… Dir!
EDİRNE MERKEZDE BU GÜN SEÇİM OLSA
CHP % 35 AKP: % 31 MHP: % 19
Anketimizde rakamsal değer olarak pek bir şey ifade etmese de, HDP nin ülke barajını aşması için Edirne de sosyalist bir ittifak gayreti gözümüze çarpıyor!
Ayrıntıları daha sonraki yazılarımızda sizlerle paylaşacağız.
LALAPAŞA’DA OSMANLICA İSTİKLAL MARŞI HEDİYESİ SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU
LALAPAŞA’DA NÜFUSUN YARISI İLKOKUL VE ALTI EĞİTİM SEVİYESİNDE
PROF. DR. FİLİZ TUNA’DAN MİNİKLERE SKOLYOZ TARAMASI
EDİRNE’DE ŞUBAT AYINDA 590 KONUT SATILDI
“BU PAYLAŞIM DEVLET CİDDİYETİYLE BAĞDAŞMAZ ”
EDİRNE HIZLA YAŞLANIYOR: NÜFUSUN %18’i 65 YAŞ ÜSTÜ
159 YILLIK ÇINAR: EDİRNE BELEDİYESİ
EDİRNELİ GENÇ AŞÇILAR MÜNİH’TE TECRÜBE KAZANDI
ŞEHİT BABASI ALİŞ BİLEN'E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI: VALİ SEZER’DEN BİRLİK VE VEFA MESAJI
ÖZEL İDARE GENEL SEKRETER YARDIMCISI YILDIRIM KANUN TANIMIYOR
MODİFİYE TARTIŞMASINA EDİRNE’DEN “NETLİK ” ÇAĞRISI
ENEZ’DE NÜFUSUN %17’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
HAVSA’DA NÜFUSUN %14’Ü ÜNİVERSİTE MEZUNU
KEŞAN, MUSTAFA AKSAL’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
İPSALA’NIN TARİHİ DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRILIYOR
KARAAĞAÇ'TA AĞAÇLAR SADECE BUDANMADI, KÖKÜNDEN DE SÖKÜLDÜ
UZ.DR.DİLEK TUNCER'E EDİRNE TABİP ODASI’NDAN MESLEKİ BAŞARI ÖDÜLÜ
SELİMİYE İLE ESKİ CAMİ ARASINDA RAY MI VARDI?
KADINLARIN ONURLU MÜCADELESİNE SAYGIYLA
GÜMÜLCİNE’DE TARTIŞMALI ÇAĞRI: HASTANEDEKİ BAŞÖRTÜSÜ VE TÜRKÇE KONUŞMA ELEŞTİRİLDİ
İPSALA’DA HER 7 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
UZUNKÖPRÜ’DE HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
ROMAN KADINLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI EDİRNE’DEN YÜKSELECEK ”
KEŞAN’DA HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
AKARYAKIT'A BEKLENEN ZAM NİHAYET AÇIKLANDI
EMEKLİLER;“BAYRAM İKRAMİYESİ GERÇEKÇİ ARTIRILSIN”
ÇELTİK EKİMİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
Yükleniyor



