Tarih: 28.08.2009 17:31

Budak;30 Ağustos Zafer Bayramı; Yurtseverlik destanının adıdır…

Facebook Twitter Linked-in

Budak;30 Ağustos Zafer Bayramı;

Yurtseverlik destanının adıdır...

AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, ''30 Ağustos Zaferi, milletimizin tarihe armağan ettiği eşsiz kahramanlık ve yurtseverlik destanının adıdır'' dedi.

 Budak, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Zafer Bayramının 87. yıl dönümünü gururla kutladıklarını belirtti.

 Türk tarihinin en görkemli zaferlerinden birisi olarak kabul edilen 30 Ağustos Zaferi'nin, ''bağımsızlık'' ve ''egemenlik'' hedefine kilitlenmiş bir ulusun, yokluk ve zorluk içinde olmasına rağmen, azim ve kararlılıkla mücadele ederek kazandığı başarıyı ifade ettiğine dikkati çeken Budak, muharebe meydanında bir destan yaratarak tüm dünyanın gözlerini kamaştıran Türk ordusunun, bu zaferle tarihte yeni bir sayfa açarak Türk Kurtuluş Savaşı'nın öyküsünü unutulmayacak eserler arasına soktuğunu bildirdi.

Budak, şunları kaydetti:

''30 Ağustos Zaferi, milletimizin tarihe armağan ettiği eşsiz kahramanlık ve yurtseverlik destanının adıdır. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı, minnet ve gönül borcuyla anıyoruz. Varını yoğunu ortaya koyarak bu vatana sahip çıkan yüce Türk milletine saygılarımı sunuyorum.''




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —