Tarih: 05.03.2016 14:02

BURADA DA KEPÇENİN ÖNÜNE DURACAK MISINIZ?

Facebook Twitter Linked-in

BURADA DA KEPÇENİN ÖNÜNE DURACAK MISINIZ?

Rüstem paşa Kervansarayının yanına inşaat yapılmasının şehrimizin tarihine ve dokusuna zarar vereceğini söyleyen Saadet Partisi Edirne İl Mahalli İdareler Başkanı Sinan Tekin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a seslendi; “ilk icraatınız Kıymet teyze ile birlikte kepçenin önüne oturmak ve yapılacak inşaattan vazgeçilmesi için direniş yapmak olmuştu… Şimdi Belediye Başkanı olarak Rüstem Paşa Kervansarayının yanında yapılacak denilen inşaata mani olmak için gerekirse kepçenin önünde oturacak mısınız?” dedi.

 Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı, Rüstem Paşa Kervansarayının yanında yapılacak olan inşaatın durdurulması için direnişe çağıran, Saadet Partisi Edirne İl Mahalli İdareler Başkanı Sinan Tekin, “Şehrimizin en büyük zenginliklerinden olan bu tarihi eserin yanında hafriyat yapılacağı,  çok katlı AVM yapılacağına dair duyumlar alıyoruz, Saadet Partisi olarak belediyeye başvurarak bilgi istedik. Verilen cevapta ‘’yerin özel mülk olduğu, mülkiyet sahibince yapılacak yatırımlar imar mevzuatına uygun olarak malik tarafından yapılmaktadır dendi” dedi.

Tekin açıklamasına şöyle devam etti; Şimdi sormak istiyoruz;

1-Burada daha önce evler vardı ve kamulaştırıldı. O evler hangi amaçla kamulaştırılmıştı?

2-Belediyenin kamulaştırdığı bu alan yıllardır otopark olarak kullanılıyordu.  Otopark olarak kullanılan bu alanın belediyenin borcuna karşılık satıldığını duyduk. Şimdi de bu alana AVM yapılmak istendiği söyleniyor. Bu doğru mudur?

3-Belediyenin burayı otopark kalmak şartıyla sattığı zannediliyordu. Satıştan sonra buranın imar durumunda bir değişiklik yapılmış mıdır? Yapılmış ise niçin ve ne karşılığı yapılmıştır?

Bir düzenleme yapılarak ve katlı bir AVM yapılması şehrimize, tarihimize ve şehir dokusuna yapılacak en büyük kötülüktür. Eğer endişe edilen durum var ise böyle bir yanlışlıktan dönmek için çağrıda bulunuyoruz. Kıymet teyze ile kepçenin önüne oturduğunuz gibi böylesine bir yanlışlığa mani olmak içinde Belediye Başkanımızı göreve davet ediyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —