Tarih: 02.01.2023 22:40

CENGİZHAN ŞİMŞEK'İN ÖDÜLLERİ GERİ ALINDI

Facebook Twitter Linked-in

Doping kontrol havuzunda olmasına rağmen 2020 yılında yer bildirimi yapmayan Şimşek’in 9 Mart 2022’den itibaren geçerli olmak üzere 1 yıl hak mahrumiyeti cezası aldığı ortaya çıktı. Altın kemeri finalde Şimşek’e kaybeden Mustafa Taş’a vereceklerini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Hem Kırkpınar'da hem de diğer güreşlerde aldığı bütün dereceler iptal edilecek.” Dedi.

1-3 Temmuz tarihinde 661’incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan olarak altın kemeri kazanan Cengizhan Şimşek’in Kırkpınar’a katıldığı dönemde cezalı olduğu anlaşıldı. Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu’nun (TMOK) başvurusu üzerine, doping kontrol havuzunda olmasına karşın 2020 yılında yer bildirimi yapmayan Şimşek’in 9 Mart 2022 tarihinden geçerli olmak üzere 1 yıl men cezası aldığı bildirildi.

2016 yılında WADA (Dünya Anti-Doping Ajansı) havuzuna dahil edildim. Neden ve niçin havuza alındım bilmiyorum. Buna rağmen her ay nerde olduğumu, antrenman yaptığımı, nerede kaldığımı bildirmem için bana mail attılar ve her ay rutin olarak eksiksiz bir şekilde yaptım. Ara ara gece gündüz şafak operasyonu yapar gibi evime baskına numune almaya geldiler ve her defasında numunemi verdim. 4 sene boyunca bütün yapılan testlerimin hepsinde tertemiz çıktım.'
Hiçbir şekilde vermiş olduğum testlerde yasaklı madde çıkmamıştır
Kovid-19 salgını sürecinde bir süre hayvancılıkla uğraşan ailesinin yanından kaldığını anlatan Başpehlivan Şimşek, 'Pandemi süreciydi. Aklıma hiç yer bildirimi gelmedi bile. Zaten gelseydi de internet ve telefon çekmiyordu. Aradan 1 ay geçtikten ve iyileştikten sonra tekrar antrenmanlarıma devam etmek için merkeze indim. İndiğimde tarafıma atılan mailde savunmamın istendiğini gördüm. Savunmada olduğu gibi süreci anlattım.' ifadelerini kullandı.
 
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —