Tarih: 19.11.2019 15:28

CEVDET KILIÇ; HADDİNİ AŞMIŞ VE HÜKÜM VERMİŞSİN...YAZIK ÇOK YAZIK!

Facebook Twitter Linked-in

CEVDET KILIÇ; HADDİNİ AŞMIŞ VE HÜKÜM VERMİŞSİN...YAZIK ÇOK YAZIK!
Demişsin ki; “insanlar yanlızlıktan intihar ediyorlar,dini inançların zayıflığından intihar ediyor!”
Kimdir, nerede, nasıl, kimlerle hangi şartlarda yaşarlar bilmezsin, tanımazsın ama ahkam kesmekte hiç sınırın yok. Dile kolay Dekansın ya,hemde Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı! Eeee hal böyle olunca HÜKÜM’de senin FETVA’da senin...Öylemi?
Öyle,öyle...Öyle olmazsa o zavallı insanlar için ‘Yanlız’ ve ‘Zayıf Din’li’ diye HÜKÜM vermez ve haddini aşmazdın!
Gayb’ta olan bir konuda HÜKÜM VERMEZDİN!
Bilip bilmeden konuşmazdın!
Kendini HÜKÜM sahibinin yerine koymazdın!
Ben gücümü dinimin ilmimden alıyorum dediğini duyar gibiyim...Hem hoca, hemde ilahiyat dekanısın ya...Şayet öyle diyor yada düğünüyorsan sana benim cevabım Kâfirûn Sûresi ile olur...(Hani sizin dininiz size benim dinim de bana...)
Bak benim dinimin HÜKÜM VERENLER İÇİN NE DİYOR!
Yusuf 40/ Allah´ı bırakıp da taptıklarınız, sizin ve atalarınızın taktığı birtakım isimlerden başka bir şey değildir. Allah onlar hakkında herhangi bir delil indirmemiştir. Hüküm sadece Allah´a aittir. O size kendisinden başkasına ibadet etmemenizi emretmiştir. İşte dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.(Meal: Diyanet Vakfı)
Yusuf 67/Sonra şöyle dedi: Oğullarım! (Şehre) hepiniz bir kapıdan girmeyin, ayrı ayrı kapılardan girin. Ama Allah´tan (gelecek) hiçbir şeyi sizden savamam. Hüküm Allah´tan başkasının değildir. (Onun için) ben yalnız O´na dayandım. Tevekkül edenler yalnız O´na dayansınlar. (Meal: Diyanet Vakfı)
En'âm 62/Sonra insanlar gerçek sahipleri olan Allah´a döndürülürler. Bilesiniz ki hüküm yalnız O´nundur ve O hesap görenlerin en çabuğudur.(Meal: Diyanet Vakfı)
Maide 50/Yoksa onlar (İslâm öncesi) cahiliye idaresini mi arıyorlar? İyi anlayan bir topluma göre, hükümranlığı Allah´tan daha güzel kim vardır?(Meal: Diyanet Vakfı)


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —