Tarih: 02.06.2022 12:39

ÖZTRAK; 6’LI MASANIN CUMHURBAŞKANINI AÇIKLADI

Facebook Twitter Linked-in

Keşan’da bir düğün salonunda gerçekleşen yemeğe; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ile Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, İBB Meclis Üyesi Orhan Çakır, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Eski Milletvekilleri Kemal Değirmendereli, Rasim Çakır , ilçe ve belde belediye başkanları, STK temsilcileri, oda ve borsa başkanları ile muhtarlar katıldı.
Yerel seçimlerde Keşan’ın AK Parti’ye geçmesine rağmen Keşan CHP’nin organize ettiği yemek katılımcılar tarafından büyük takdir topladı.CHP’lilerin yemeğe yoğun bir katılım göstermesi salon içerisinde yer kalmaması sonrası bahçeye misafirler alındı.
PEKCAN,“KEŞAN BELEDİYESİ’Nİ NASIL KAYBETTİNİZ DİYENLERE KARŞI YUTKUNDUM”
Yemekte ilk konuşmayı Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan yaptı. Pekcan,” Bizim canımızı en çok acıtan şey yaklaşık 27 yıl yönettiğimiz Keşan Belediyesi'ni kaybetmek oldu. Bana bununla ilgili soru sorduklarında bazen verecek cevap bulamadım, bazen yutkundum. Bazen bir şeyler söylemeye çalıştım, ama buradan çıkamadık. Şimdi bu akşam size sormak istiyorum, biz CHP örgütü olarak 2 yıl sonra yapılacak seçimde tüm gücümüzle CHP bayrağını Keşan Belediyesi'nin en yüksek yerine dikmek için yola çıktık ve varız. Siz de var mısınız? 'diyerek salondaki partililere sordu. Partililer de Pekcan'ın bu sorusuna Varız diyerek cevap verdi.”
GAYTANCIOĞLU,” PARTİMİN BİR NEFERİYİM”
CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu 'Bu tabloyu gördüğüm zaman şunu söylemek içimden geçiyor. Gidiyor gitmekte olan, Geliyor Gelmekte Olan. Sayın Genel Başkan Yardımcımız Trakya'nın ağası hoşgeldiniz diyorum şeref verdiniz. Aramızda yeni de eski de milletvekillerimiz var. Rasim Çakır ağbime, Kemal Değirmendereli ağbime, İl Başkanımıza, eski il başkanlarımız da aramızda, partimiz o kadar büyük ki 100 yıllık bir parti, 100 yıllık bir partinin bir neferi olmaktan gerçekten gurur duyuyorum. Aramızda Edirne, Uzunköprü, Küplü, belediye başkanlarımız var. Ama hepsi bir değer, eski Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan da burada.” İfadellerini kullandı.
“ARTIK VATANDAŞA KÜFÜR EDER HALE GELDİ”
Konuşma sırası CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’a geldi.  Değerli partililerim ve değerli hemşehrilerim tabi bu lafı en rahat burada söyleyebiliyorum. Değerli dostlarım ülke yönetilemedğini ifade eden Öztrak,” Ülkemiz savruluyor, o günden bugüne bakıyorum Türkiye ekonomik krizi devletle beraber çok ciddi bir ekonomi krizi beraber geldi. Her şey yıprandı.Bugün geldiğimiz noktada bir ucube rejimle yönetiliyoruz. O ucube rejimin başındaki kişi önce millete bağırdı çağırdı, sonra hakaret etti. Yetmedi bugün küfretti, iftira etti. Bugüne kadar bu ülkede her şeyi görmüştük ama milletine iftira eden milletine küfür eden bir Cumhurbaşkanını ilk defa görüyoruz. Milletimiz hepimiz bunların ve bunun ne yaptığını görüyor, notunu veriyor. Sabırsızlıkla artık sandığı bekliyor, alacak bunları dertop edecek evlerine gönderecek küfürleri ile ve iftiraları ile beraber”dedi.
“1923’TEN SONRA NE VARSA SATTILAR”
1923 - 2002 yılları arasında 79 yılda 57 hükümet işbaşına gelmiş. 713 milyar lira para harcamışlar. Bu parayla Sümerbank'ı yapmışlar, TÜPRAŞ'ı yapmışlar. TELEKOM'u kurmuşlar, PETKİM'i kurmuşlar, Ereğli Demir Çelik Fabrikası'nı, İskenderun Demir Çelik Fabrikası'nı Çimento fabrikalarını gübre, fabrikalarını kurduklarını ancak Erdoğan, sonrası bunların satışa çıkardıklarını belirten Öztrak,”2002 yılında Erdoğan işin başına gelmiş, tam 2 trilyon 640 milyar lira harcamış. Sonunda geldiğimiz nokta şu. Bundan önceki hükümetler Türkiye'yi ilk en büyük 20 ekonomisi arasına sokmuşlar. Bu 2 trilyon 640 milyar lira harcayan hükümet ülkeyi ilk 20 ekonomiden düşürmüş. Manzara bu” diye konuştu
'SIKINTILAR ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR”
 Öztrak,” Tabi bu becerisizlik olduğu zamanda çıkar bunları unutturmak için millete küfür ederler. Daha sabah elektriğe doğalgaza yaptıkları zam ortada millet benzin  alamaz hale geldi. Gübreye yapılan zamma bakın. Artık çiftçi kamburla gübre atmayı bıraksın tarlasına tuzlukla gübre atsın. Bu hale getirdiler memleketi. Sıkıntı almış başını gitmiş ortada doğru düzgün buğday yok, daha bu hükümet hala buğday fiyatını ilan etmedi. Buğdayın fiyatı belli ne duruyorsun. Bir an önce buğdaya 8.5 TL'yi ver. Bu çiftçi de rahat etsin. Ben şunu açıkça ifade edeyim arkadaşlar, tarladaki yangın sönmeden mutfaktaki yangın sönmez. Bu gidişle yaz aylarında hiç bir şey ucuz olmayacak. Her gün hayat pahalılığı milletimizi biraz daha ezecek. Bugün kalkmış diyor ki ben Kılıçdaroğlu'na 10 tane soru soruyorum. Bu sorulara cevap verirse beraberiz. Sen önce Kılıçdaroğlu'na bize soru sormadan önce o ağzını bir yıka dişlerini fırçala. Kim bize soru soruyor. Süleyman Şah Türbesi'ni vatan toprağından sırtına alıp kaçıran bize soru sormaya kalkıyor. Sakarya Palet Fabrikası'nı Katarlılara beş kuruşa peşkeş çekenler soru sormaya kalkıyor. Oslo da teröristlerle aynı masaya oturan şimdi kalkmış bize hesap sormaya kalkıyor. Valilere talimat verip çukur kazanlara dokunmayın diyen kalkmış bize hesap soruyor. Rahibi bu can bu bedende kaldıkça teslim etmem deyip bir gece içinde apar topar Beyaz Saray'a gönderen kalmış bize hesap soruyor. Darbenin finansçısı dediği Birleşik Arap Emirlikleri'nin bugün ayağına kadar gidip onlarla anlaşan, onlara laf söyledi diye kendi grup başkan vekilini azleden kalmış şimdi bizden hesap soruyor. Sen kimsin. Hesap sorduğu parti Kuvayi Milliye'nin partisidir. Hesap sorduğu genel başkan Anadolu Rumeli Müdafai Hukuk Cemiyeti'nin kurmuş olduğu partinin genel başkanıdır. Hesap sorduğu parti Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği benim iki büyük eserim var biri Cumhuriyet bir tanesi de Cumhuriyet Halk Partisi'dir dediği partidir.” dedi
“EKONOMİDEN ANLAMIYOR”
Ülkenin bütün kurumlarının tahrip edildiğini belirten Öztark, “Her şeyi çok kötü yönetiyorlar. Ama siyaseti de bilmiyorlar. 2018 yılında bir ucube rejimi işbaşına getirmek için seçime gittik. O seçim öncesi de Londra'ya gitti ve orada dedi ki faiz sebep enflasyon sonuçtur. Bunu söylediği andan itibaren dışarıda borsalar karıştı. Çünkü bu ekonomi biliminde olmayan bir şey. Vazgeçti, vazgeçti ama bunu telafi edebilmek için bu ülkenin 128 milyar dövizini peşkeş çekti sattı. Bugün içinde bulunduğumuz sıkıntılardan en önemli nedenlerinden bir tanesi budur. Diyor ki bütün dünyada enflasyon var bizde de enflasyon var. Türkiye'deki enflasyon bütün dünyadaki enflasyonun 10 katı arkadaşlar. Bugün Türkiye'deki enflasyonun 3'te biri dışarıdan geliyorsa 3'te 2'si saraydan Erdoğan'dan gelir. Ülke çok kötü yönetiliyor. Biraz önce Okan vekilim söyledim aslında bugün yapmakta olduğumuz iktidara yürümekte olan bir kadronun sizlere anlatmak istediği tedbirlerle ilgili bir konuşmadır. Şunu söylüyorum bu ülkenin artık metal yorgunu kadrolarla idare edilmesi mümkün değil. Bu ülkenin yönetilebilmesi için yeni kurallara ihtiyaç var. Bu anayasa ile bu ülke yönetilemez. Bu rejimle bu ülke yönetilemez. Yeni kurumlara ihtiyacımız var. Ülkenin devletin bütün kurumlarını tahrip ettiler. Liyakat diye bir şey bırakmadılar. Gençler artık devletin yaptığı hiç bir sınava güvenmiyor, çünkü eğer sarayla bir alakaları yoksa sınav kazanmaları mümkün değil. Yandaşlık aldı yürüdü, son olarak bu metal yorgunu kadrolarla bu ülke yönetilemez. Yeniş kadrolara ihtiyaç var. 3 tane yeni ; Yeni Kurallar, Yeni Kurumlar, Yeni kadrolar. Bu ülkeyi düze çıkarmak için bu 3 K'ya ihtiyacımız var. Ülkede adalet, hukuk devletini, hesap vermeyi yeniden getireceğiz. Demokrasiyi yeniden güçlendireceğiz. Ülkemizin ekonomisini yarışma gücünü dünya seviyesinin üzerine çıkaracağız. vatandaşlarımızın refahtan adil paylarını almalarını sağlayacağız. Uygulayacağımız her politika sürdürülebilir olacak. Yani çevreyi tahrip etmeyeceğiz, enflasyona yol açmayacağız, borçları arttırmayacağız. Ülke ne zaman dara düşse ülkeyi bu dar durumdan kurtaran parti CHP'dir. İttifak ortaklarımızla birlikte bu ülkeyi düze çıkarmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz.” dedi.
“RESMİ OLARAK SÖYLEYEMESEM DE BENİM GÖNLÜMDEM GEÇEN CUMHURBAŞKANI ADAYI KILIÇDAROĞLU'DUR”
 Cumhurbaşkanlığı konusunda açıklama yapan Öztrak, “6'lı ittifakın tek bir mimarı vardır. Bunu bir arada tutan sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Devletle olan bilgisi ile devlette yetişmişliği ile siyaset adamlığıyla bundan sonra da her makam layıktır. Benim gönlümden resmi olarak söyleyemiyorum ama benim gönlümden kendisini Cumhurbaşkanlığı koltuğunda görmek her zaman geçiyor, geçmeye de devam edecek.” dedi.
 
 
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —