Tarih: 03.04.2024 17:23

CHP 45 YIL SONRA KAZANDIĞI BELEDİYE BAŞKANLIKLARI!

Facebook Twitter Linked-in

 

31 Mart seçimlerinde Edirne’nin ilçe ve beldelerinde ilkler yaşandı.1980 yılında askeri darbesiyle CHP’nin elinden alınan Süloğlu belediyesi ile  İpsala Yeni Karpuzlu beldesi 45 yıl sonra CHP’ye geçti. 

1977 yılında CHP’li Fahri Atlı’nın kazanması sonrası 12 Eylül  1980 yılında askeri darbe sürecinde görevden alınan Atlı’dan sonra CHP’nin 45 yıl boyunca girdiği yerel seçimlerde başarılı olamamıştı. 

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde CHP’nin adayı Ahmet Köprü, Ak Parti’nin adayı Ufuk Atalay’a fark atarak 45 yıl sonra CHP’nin Karpuzlu’da kazanmasını sağladı.

Seçim zaferini ilan eden CHP Yeni  Karpuzlu Belediye Başkan adayı Ahmet Köprü, Karpuzlu halkının,kaderini değiştirmeye karar verdiğini belirterek, “ Yeni bir hizmet iklimi ve siyasi anlayışa bayrak açtık” dedi.

Karpuzlu Beldesi’nin 45 yıl sonra CHP’ye geçmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Köprü, “Yarım asır önce CHP’nin elinden alınan belediyeyi tekrar almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonra herkesle barışık bir şekilde tüm halkımızla beldemizi yöneteceğiz”diye ifade etti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —