Tarih: 05.12.2017 17:10

D P KADIN KOMİSYONLARI BAŞKANI ERCAN; BİZLER CUMHURİYET KADINLARIYIZ

Facebook Twitter Linked-in

D P KADIN KOMİSYONLARI BAŞKANI ERCAN; BİZLER CUMHURİYET KADINLARIYIZ

Demokrat Parti Edirne İl Kadın Komisyonları Başkanı Ayten Ercan,yaptığı yazılı açıkmayla Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkına sahip oluşunun 83.üncü yıl dönümünü kutladı.  Ercan;” Bizler ülkemizde ilk Kadın Başbakanı çıkartan bir anlayışın temsilcileriyiz. Kadının Sosyal hayattaki önemini  83 yıl önce bütün dünyadan önce gören ve Türk kadınına ‘Seçme ve Seçilme Hakkını’ veren, Büyük Lider, Asrın Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurduğu Laik Demokratik Türkiye  Cumhuriyeti kadınlarıyız.” Dedi.

DP Edirne il Kadın Komisyonları başkanı Ayten Ercan açıklamasında şöyle dedi:  

Bizler, Kadının Sosyal hayattaki önemini  87 yıl önce bütün dünyadan önce gören ve Türk kadınına  20 Mart 1930'da Belediye seçimlerine katılma hakkı veren...

1933'te çıkarttığı Köy Kanunu ile Türk kadınlarına muhtar ve köy heyetine seçme ve seçilme hakkı nı veren...

Ve nihayetinde 83 yıl önce 5 Aralık 1934'te ise Türk kadınlarına milletvekili seçme ve seçilebilme hakkı veren, Büyük Lider, Asrın Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurduğu Laik Demokratik Türkiye  Cumhuriyeti kadınlarıyız...

Bu gün, kadını yok saymaya çalışan, kadını cinsel bir obje gibi görüp, öteleyen, iteleyenlerin aksine bizler, Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere tanıdığı kadın haklarını koruyup, Türk kadınının çağdaş yaşamın olmazsa olmaz bir parcası olarak, siyasetten iş dünyasına, spordan sanata, bilimden bürokrasiye,sosyal yaşantımızın her alanında yerini alması için yılmadan mücadelemize devam edeceğiz.

Bizler ülkemizde ilk Kadın Başbakanı çıkartan bir anlayışın temsilcileriyiz...

Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkına sahip oluşunun 83.üncü yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla tüm vatan şehitlerinin manevi huzurunda saygı ile eğiliyor ve onları minnetle anıyorum.

Demokrat Parti Edirne İl Kadın Komisyonları Başkanı /Ayten Ercan

   




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —