9520,22%-1,71
39,35% 0,48
45,63% 1,41
4281,76% 1,38
6870,40% 1,67
DANIŞTAY KARARINA RAĞMEN HAKKINI ALAMAYAN KÖYLÜYE KİM SAHİP ÇIKACAK?
YAZI-YORUM: HAMZA YASA
İpsala Yeni Karpuzlu beldesinde Toprak Reformu Bölge Müdürlüğünce 2011 yılında başlatılan arazi dağıtımında hak sahibi olan Okan Şahinbaş, 2013 yılında Toprak Reformu Bölge Müdürlüğüne kendisi adına yapılan bir şikayet yüzünden hak sahibi olduğu araziler elinden alınmış.
Okan Şahinbaş,Yapılan şikayetin asılsız olduğunu ve kendisine verilen toprağın elinden alınmasının usulsüz olduğunu iddia ederek, hukuki mücadele başlatmış.
Yılmadan sürdürdüğü hukuki mücadeleyi 9 yıl sonra Danıştay On''uncu Dairesinin verdiği kararla kazanmış.
Okan Şahinbaş, elindeki Danıştay On'uncu Dairesinin kararıyla, 2023 yılının ilk ayında, İl Tarım Müdürlüğü'nün Toprak Reformu ile ilgili Müdürü Şevket Tabak'ın kapısını çalmış ve 'benden aldığınız araziyi geri verin' diye talepte bulunmuş.
Okan Şahinbaş, yüz yüze yaptığı görüşmede kendisinden biraz süre isteyen Müdür Şevket Tabak'ın ilerleyen süreçte çeşitli bahanelerle kendisini oyladıgını fark edip, Tabak'ı köydeki boş arazileri köyün zenginlerine kullandırdığı iddiasıyla şikayet etmiş!
Kendisinden yaptığı şikayeti ile ilgili ifade alınan Şahinbaş, ne yaptıysa hakkı olan toprağı 2023 yılında alamamış!
Elinde Danıştay 10.Dairesinin hak kararı bulunan Okan Şahinbaş, 2024 yılında da çektik ekiminin bitmek üzere olduğunu şu sıralarda,toprağına hala kavuşmuş değil!
9 yıl verdiği hukuk mücadelesinden sonra hak sahibi olan Okan Şahinbaş, 2 yıldır da elindeki Danıştay kararına rağmen hakkını teslim etmeyen İl Tarım Müdürlüğünün Toprak Reformu yetkilileri ile hak mücadelesi ettiğini söylüyor!
Edirne Olay gazetesi olarak ilgililere ve yetkililere soruyoruz....
-9 yıl hukuki mücadele, 2 yılda Bürokratik mücadele veren Okan şahinbaş, hakkı olan yeri ne zaman alacak?
-Okan Şahinbaş'ın iddia ettiği gibi İl Tarım Müdürlüğü Toprak Reformu yetkilileri boş arazileri hak sahipleri yerine zenginlere mi veriyor?