14108,66%0,43
42,69% 0,23
50,10% -0,06
5942,69% 1,48
9515,00% 2,43
Davullu Zurnalı Karşılama!!!
Kandil Dağı ve Mahmur Kampı'ndan gelen 34 PKK'lı Habur Gümrük Kapısı'na gelerek güvenlik güçlerine teslim oldu. 4 savcının sorgulayacağı PKK'lıların serbest kalıp kalmayacağı merakla bekleniyor. Öte yandan, PKK'lıların gelişine ilişkin DTP tarafından bir mitingde Diyarbakır'da düzenleniyor. Batıkent Meydanı'nda öğlen saatlerinde başlayan mitingde, Batman'dan getirilen, 100 metrakarelik bir platform oluşturuldu. Kürtçe müzik ve davul zurna eşliğinde halay çeken, DTP'liler, PKK ve Öcalan posterleri açtı.
Neler oluyor böyle!?.. İnsanın kızmaması mümkün değil. Gelenler sanki Türk askerleriymiş gibi karşılama törenleri düzenleniyor. Ayrıca bir hainin posterleri açılıyor ve halay çekiliyor! Devlet bunları hiç mi görmüyor? Kimsenin umrunda değil mi yoksa ülkemizin gururu?!
Sakin olmak ve sineye çekmek mümkün değil bu olaylardan sonra. En acısı da teslim olan teröristlerin bu davranışlarının büyük bir gelişme olarak yorumlanması. Sanki bizim ısrarımızla teslim olmuşlar ve sanki onlara ihtiyacımız varmış gibi haberler çıkıyor medyada. Nerede Türk Milletini ve değerlerini koruyan objektif medya? Bu adamlar teröristtir. Teslim olduktan sonra ellerini kollarını sallayarak sokaklarda dolaşmaları ne kadar adildir sorarım size? Birilerinin aklı çok mu karıştı? Doğruyla yanlışı ayırt edemez mi olduk yoksa? Bir yerde bir yanlışın olduğu belli!
TBMM'ne yazdıkları mektupta ‘Kürt Özgürlük Hareketi'nin büyük fedakarlıklarla tek taraflı eylemsizlik durumunu sürdürdüğü bir ortamda yürütülen tartışmalarla Türkiye toplumu Kürt toplumsal olgusu ve sorunuyla bir yüzleşme sürecine girmiştir.'diye yazmışlar. Hangi özgürlük hareketinden bahsediyorlar Allah aşkına... Türkiye toplumu ve Kürt toplumu birbirinden ayrı iki olgu mudur? Bence daha yaratıcı ve inandırıcı yalanlar bulmalılar artık. Yüzleşilecek birşey varsa o da teröristlerin yargıyla olan yüzleşmesidir.
Bu vatan hainlerini karşılamak için toplanan bir yığın insana ne demeli peki? Ellerinde kurmaca bir hikayenin bayraklarını taşıyarak doğruyu yaptıklarını mı sanıyorlar? Amaçlarına ulaşabileceklerini mi sanıyorlar? Ya da ‘biz bu kadar kötü yalancılarız ve bu kadar da cahiliz' mi demek istiyorlar?
Birilerinin bu gidişata hemen el koyması gerekiyor bence. Gittikçe büyüyen bir yalan tüm doğumuzu sarmadan, vatan sevgisiyle, Türklük bilinciyle dolması gereken küçücük beyinler yanlış kişilerin piyonları olmadan bu olaylara son verilmeli. Gerek yönetim olarak gerekse güvenlik fonksyonlarımızın müdahale etmesi mecbur olmuştur artık.
Sınır Ötesi Skandal!
Türkiye ile Bulgaristan'ın ortak yürüteceği Edirne ve Kırklareli'ni kapsayan ‘Sınır Ötesi İşbirliği Programı Bilgilendirme Toplantısı'nda dağıtılan kitapçıkta bulunan harita krize neden oldu. Bulgaristan heyetinin hazırladığı tanıtım kitapçıklarında Edirne ve Kırklareli'nin ‘eyalet' olarak yazılması Edirne Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen'in tepkisine neden oldu.
Genelde bu tür biilinçli yanlışların ülkemizdeki doğu illerini kapsadığını biliyoruz. Serhad şehrimizin böyle bir olayla karşılaştığını daha önce hiç duymamıştım açıkçası. Vali yardımcımız her ne kadar hata dese de burada bir art niyet olduğu açık. Edirne ve Kırklareli illeri eyalet olarak gösteriliyor haritada. Ülkemizde eyalet sisteminin olmadığını tüm dünya biliyor. Hele yanıbaşımızdaki Bulgaristan'ın böyle bir yanlışlık yapması genel politikaları büyük ölçüde etkileyebilir bence. Doğu'da bu kadar çalkantılı günler geçirdiğimiz bir zamanda Batı'daki komşumuzun da bunu yapması aklıma yeniden Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur sözünü getirdi...
Biz barış istedikçe, düzen istedikçe birileri hep sorun çıkarıyor ya da sorun çıkarttırıyor. Varsın öyle olsun, ancak bilsinler ki hedeflerine ulaşamayacaklardır.