• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

DEMİRKIRAN; “ESNAFIMIZ BÜYÜK SIKINTILARI VAR!”

Keşan’da 3 günlük bir çalışma sonucu basın toplantısı düzenleyen Saadet Parti İl Başkanı Ali Erhan Demirkıran; “Keşan ilçe teşkilatımız ile birlikte 3 günlük bir ziyaret programını icra etmek için burada bulunuyoruz. Bu çalı?

Yerel Siyaset 19.12.2014 12:27:17 0
DEMİRKIRAN; “ESNAFIMIZ BÜYÜK SIKINTILARI VAR!”

DEMİRKIRAN; “ESNAFIMIZ BÜYÜK SIKINTILARI VAR!”

Keşan’da 3 günlük bir çalışma sonucu basın toplantısı düzenleyen Saadet Parti İl Başkanı Ali Erhan Demirkıran; “Keşan ilçe teşkilatımız ile birlikte 3 günlük bir ziyaret programını icra etmek için burada bulunuyoruz. Bu çalışmamızda esnafları, STK’ları, mahalle ve kahvehaneleri ziyaret etmeyi hedefledik. Bu çalışmalarımızda bin kadar esnafımızla, yaklaşık üç bin Keşanlı hemşerimizle yüz yüze görüşme, konuşma imkânımız oldu. Yaptığımız ziyaretler esnasında esnaflarımızdan bazıları ile anket yapıldı. Bu ankette esnafın kirasını, bağkurunu, elektrik su gibi sabit harcamalarını işçi ücretlerini kısaca borçlarını ödeme durumunu sorduk. Yine sorularımız arasında, esnaf alacaklarını tahsil edebiliyor mu, kredi kullanıyor mu, kullanıyorsa borcunu zamanında ödeyebiliyor mu, son 10 yılda ne kadar faiz ödediği, esnafın geleceğe umutla mı yoksa endişe ile mi baktığına ilişkin sorular vardı.” Dedi. 

Saadet Parti İl Başkanı Ali Erhan Demirkıran basın toplantısında şunlara değindi;

Şunu söylemek isterim ki esnafımız büyük sıkıntılar içinde kıvranıyor. Alış veriş marketleri ama özellikle zincir market diye tabir edilen her sokak başına açılan marketler esnafın en büyük derdi.  Bu marketlerin okul açılırken kırtasiyeci, kış gelince kömürcü, battaniyeci,  kurban bayramında kasap olması ve yurt dışından özellikle uzak doğu ve Çin ‘den getirdikleri ürünlerle üretici ve satıcıyı bitirirken tüketiciyi de kalitesiz mallarla aldattıklarını ifade ettiler.

Bu çalışmalarımız sırasında yaşı 20-30 arasında üniversite mezunu pek çok gençle karşılaştık. Bu gençlerin çoğu işsiz, çalışanlarda ancak asgari ücret düzeyinde bir ücretle iş bulabilmişler. Bu durumda yuva kurma, evlenme hayallerimiz ertelendi, diyorlar.

Görüştüğümüz insanlar hava kirliliği ve trafik konularının özellikle gündeme getirilmesini istediler. Belediyenin de hükümetinde bu konuda ciddi bir adım atmadığını belirtiyorlar. Keşan da en büyük sorunlardan birinin de otopark olduğunu gördük. Otopark sorunu yüzünden insanlar birbirine giriyor, kavgalara sebep oluyor, dediler.

Kıymetli basın mensupları, anketimiz tüm ilçelerimizde yapılacak ve nihai olarak esnafımızın sorunları ve çözüm önerilerimiz hakkında görüş ve çıkış yollarımızı kamuoyuna ve yetkililere duyuracağız.

Değerli basın mensupları;  2015 yılı bütçesi meclisten geçiyor.  Bütçe hükümetin gelecek yıl nereye ne yatırım yapacağının, çalışana, üretene ne verileceğini, emekliye, işçiye yapılacak zammı, faize verilecek miktarı gösterir.  Bir de denk bütçe yapamayan beceriksiz hükümetlerin bütçesinin ne kadar açık vereceğini gösterir.   Peki, 2015 bütçesi ne getiriyor diye baktığımızda şunu görüyoruz ki, sadece 41 milyar lira yatırım yapılacağı planlanırken faize 54 milyar lira verilecek, deniyor.  Hükümet yetkilileri sık sık ‘’IMF ye borcumuz bitti’’ diye açıklama yapıyor. Bunu duyunca sanki bütün borcumuz bitti diye sevinmek geliyor insanın içinden. Madem borcumuz yoksa 2015 yılı bütçesinde   54 milyar faiz ödemesi ne için yapılacak?. Demek ki hükümet yetkilileri bize doğruyu söylememiş.  Daha ilginç bir soru?  Borcun faizi 54 milyar lira ise anaparası kaç liradır? Bu basit matematik sorusuna cevap verin de millet öğrensin, halimizi, ahvalimizi!

Keşan’da yaptığımız çalışmalarda konuştuğumuz insanlar kredi kartı borcu konusunda  bir patlama yaşandığını, kimsenin borcunu ödeme kabiliyeti olmadığını görüyoruz.Şimdi bir soru sormak istiyorum, yoldan geçeni zorla çevirip kredi  veren bankalar tavır değiştirip  alacağını  geri çağırsa ne olur? Oyun bitti, Kredi kartları çalışmayacak dese ne olur? Tamamen borca dayalı hayata alışmış ve borca batmış vatandaş ne yapar?

Muhterem arkadaşlar;   vatandaşımız ve piyasalarımız bu durumda iken bizi yönetenler neyin kavgasını yapıyor?.Üzülerek görüyoruz ki  yapılan bu kavga  herkesi geriyor. Halkımıza bu kavgadan ne  fayda gelir?.AKP ‘’Büyük orta doğu projesi’’ derken , paralel yapı diye tabir edilenler ‘’Dinler arası diyalog’’ derken iki projenin de dış kaynaklı olduğunu bu milletin faydasına  olmadığını defalarca, var gücümüzle haykırdık.  Diğer dinlerle diyalog yapmayı uygun gördüğü halde ülkemizdeki grup ve cemaatlarle diyalog kurulmaması ne manaya geliyordu?  Bu bile üzerinde düşünmeye ve faaliyetlerin dış kaynaklı olduğunu ifade etmeye yeterlidir. Hükümet, Müslüman ülkeler arasında  birliği sağlamak yerine  Amerikan projesi olduğu  açıkça belli olan  BOP projesine  alet olarak pek çok  Müslüman ülkenin işgal edilmesine sebep oldu.

Bu milletin daha fazla gerilmesi kimseye fayda sağlamaz.  Suç ve Suçlu varsa adalet gereğini yapsın.  Her gün televizyonlarda umutla iyi haber bekleyen,  borç altında ezilmiş, işsizlik sebebiyle ruh sağlığı bozulan gençlere ilaç olacak bir mesajınız yok mu?

Değerli arkadaşlar; seçimler halkın iktidara yönetime hesap sormak için  fırsattır. Beş  ay sonra yapılacak seçimlerde halkımızın  doğru tercih yapması ve çok önemli bir fırsatı elden kaçırmaması için bütün gücümüzle gayret ediyoruz. Ülkemizin üzerinde bölünme senaryolarının rahatça konuşulduğu,  sözde ermeni soykırımı iddialarının yüzüncü yılında bizi köşeye sıkıştırmaya çalışanların ellerini ovuşturduğu bir durumda mutlaka Saadet Partisinin mecliste, hükümette olması gerekir. Türk- Kürt gerginliğinin ülkemizi büyük sıkıntılara sokacağı açıktır. Türk’te müslümandır, Kürt’te müslümandır. Bütün Müslümanlar kardeştir. Amerika, İsrailmüslümanı sevmez.  Emperyalistiler, zalimler taktik değiştirdi. Müslüman’ı, müslümana kırdırtıyorlar. Bunu bizim üzerimizde tatbik etmek istiyorlar. Tarihi bir dönüm noktasında olduğumuzu görüyoruz.  Bu önemli dönemeçte iktidarda muhalefette halkın beklediği huzur ve barışı sağlayamıyor.  Bunun için görev Saadet Partisine düşüyor. Biz sorumluluğumuzun farkındayız ve bütün gücümüzle gayret ediyoruz.  Herkesin gelişmeleri dikkatle takip etmesini, Milletimizinbirliği, maddi ve manevi kalkınması için gayret eden Saadet Partisine destek vermesini diliyoruz.

 Bu duygularla hepinize saygıyla selamlıyorum.

HASTANE'LERİMİZ:1 EDİRNE 1. MURAT DEVLET HASTANE'Sİ

GAZİ MAREŞAL MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

EDİRNELİ MİTRANİ AİLESİNDEN YASEF MİTRANİ "TEFECİLİK" SUÇLAMASI İLE GÖZALTINDA

GÜNEŞ SAYLAM,“DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ" YARIŞMASINDA İKİNCİ KEZ BİRİNCİ OLDU

SON KASKETÇİ

TÜRKİYE’NİN İLK SAHTE DİPLOMA İDDİASI YENİDEN MAHKEMEDE

MEHMET AVCI ’DAN AMATÖR KULÜPLERE DESTEK ELİ

ROMANLARDAN TOROĞLU'NA SERT TEPKİ: “NEFRET DİLİ TÜRKİYE’DE YEŞEREMEZ!”

KUTLU KARATE’DEN EDİRNE'YE ÇİFTE GURUR!

ÇİFTÇİ EMEĞİ İLE RAKAM OYUNU OLMASIN

HATIRLATMA: BİRİNCİ VAZİFE!!

YAŞAYAN EFSANE ALİ İLTE KIYIK ET LOKANTASINI DEVREDİYOR.

ALIN TERİNİN FOTOĞRAFLARLA ZAMANA KAZINDIĞI GECE

"CHP EDİRNE’DE TEK ADAY BALKANLI OYLARIN % 71'İNİ ALARAK BAŞKAN SEÇİLDİ "

EDİRNE TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE ATAMA KARARLARI RESMÎ GAZETE’DE YAYIMLANDI

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE İŞ KURMA DESTEĞİ BAŞLADI

ALTUNHAN OTOGARI BIRAKIYOR: “EDİRNELİLERE HİZMET İÇİN BANA YER GÖSTERİLSİN ”

EDİRNE POLİSİNDEN 210 MİLYONLUK DARBE: 68 KİLO KOKAİN ELE GEÇİRİLDİ!

MASA ÖRTÜSÜ'N DEN SU KRİZİNE: EDİRNE'DE SİYASETİN İKİ YÜZÜ

MECLİS’TE  ATILAN “BİJİ SEROK ” SLOGANLARINA ADD’DEN SERT TEPKİ: “CUMHURİYETE HAKARET”

EDİRNE BAROSU'NDAN MECLİS’TEKİ SAYGISIZLIĞA SERT TEPKİ: “GAZİ MECLİS’TE  TERÖR ÖVÜLMEZ!”

EDİRNE'DE SU KRİZİ ÜLKE GÜNDEMİNİ BASTIRDI!

MEHMET AVCI, EDİRNE KAHVECİLER VE GAZİNOCULAR ODASI BAŞKANLIĞINA ADAY!

TOPRAKTAN SPORLA BEREKET FİLİZLENİYOR: HAMZA ERHAN VE SUBAŞI KOOPERATİFİ

İPSALA’NIN EFE’Sİ DURSUN SABAN’I KAYBETTİK

EDİRNE’NİN TAZE BALIK ADRESİ: BİZİM BALIKÇI!

ADALET BAKANI TUNÇ YARIN EDİRNE’DE

HAZIRLIKLAR TAMAM, İÇME SUYU İÇİN SÜLOĞLU HATTINA GEÇİLİYOR

RECEP DURAL, MEDYADAN SİYASETE İLK ADIMINI ATTI ”

SİNAN TEKİN ’DEN AYLİN NAZLIAKA ’YA ZİYARET

Yükleniyor

EDİRNE’DE  LİSEDE ÖĞRETMEN ŞİDDETİ İDDİASI: ÖĞRENCİYİ TUVALETE SÜRÜKLEYİP DARP ETTİ

EDİRNE'NİN SEVİLEN İŞ İNSANI EMRE ALP’TEN AZİM VE EĞİTİM ÖRNEĞİ

SAĞLIKLI ÇOCUK, SAĞLIKLI GELECEK ” PROTOKOLÜ İMZALANDI

1. MURAT ANADOLU LİSESİ'NDE 2 YILDA BÜYÜK DEĞİŞİM

80. YIL CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ'NDE DERS SAATLERİ TARTIŞMASI

REKTÖR HATİPLER: “TRAKYA ÜNİVERSİTESİ, EDİRNE’NİN VE BÖLGENİN GELİŞİMİNE KATKI SUNUYOR ”

SÜLOĞLU'NDA YENİ EĞİTİM YILINA “TEMİZ BAŞLANGIÇ ”

ZEYNEP KOÇAK UYANIK, İPSALA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLARAK GÖREVE BAŞLADI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERLİK KRİZİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN: “YETKİ TBMM’DE, DEĞİŞİM VERİYE VE TOPLUMSAL MUTABAKATA DAYANMALI”

İPSALA’NIN EFE’Sİ DURSUN SABAN’I KAYBETTİK

EDİRNE’NİN TAZE BALIK ADRESİ: BİZİM BALIKÇI!

EDİRNE’NİN VE EDİRNESPOR’UN DEĞERLİ İSMİ NURETTİN UZER’İN ARDINDAN.

- TEŞEKKÜR-

GAZETECİ OKAN YAVAŞER ’İN ACI GÜNÜ

TARİHİ GÜN! LALAPAŞALILAR ATA’NIN  HUZURUNDA

ŞEHİT ÜSTEĞMEN TUĞRUL ÖZSU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

LALAPAŞA’DA KADINLAR ŞALVAR GECESİYLE GELENEKLERİNE SAHİP ÇIKTI!

ETSO BAŞKANI SEZAİ IRMAK’TAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

EDİRNE'DE ENGELLİLER HAFTASI COŞKUSU: PİKNİKTE DOSTLUK, EMPATİ VE DAYANIŞMA KAZANDI

GAZİ MAREŞAL MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

EDİRNELİ MİTRANİ AİLESİNDEN YASEF MİTRANİ "TEFECİLİK" SUÇLAMASI İLE GÖZALTINDA

TÜRKİYE’NİN İLK SAHTE DİPLOMA İDDİASI YENİDEN MAHKEMEDE

MEHMET AVCI ’DAN AMATÖR KULÜPLERE DESTEK ELİ

ROMANLARDAN TOROĞLU'NA SERT TEPKİ: “NEFRET DİLİ TÜRKİYE’DE YEŞEREMEZ!”

HATIRLATMA: BİRİNCİ VAZİFE!!

EDİRNE TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE ATAMA KARARLARI RESMÎ GAZETE’DE YAYIMLANDI

EDİRNE POLİSİNDEN 210 MİLYONLUK DARBE: 68 KİLO KOKAİN ELE GEÇİRİLDİ!

MECLİS’TE  ATILAN “BİJİ SEROK ” SLOGANLARINA ADD’DEN SERT TEPKİ: “CUMHURİYETE HAKARET”

EDİRNE BAROSU'NDAN MECLİS’TEKİ SAYGISIZLIĞA SERT TEPKİ: “GAZİ MECLİS’TE  TERÖR ÖVÜLMEZ!”

TOPRAKTAN SPORLA BEREKET FİLİZLENİYOR: HAMZA ERHAN VE SUBAŞI KOOPERATİFİ

İPSALA’DA BİR YAZAR, BİR SOHBET: MURAT AKYOL’LA KİTAPLARDAN KAMERALARA

EDİRNE'DE 10 YILLIK ERİŞİLEBİLİRLİK SINAVI: ENGELSİZ MECLİS SAHADA

KİTABINI “EDİRNE BASIN EMEKÇİLERİNE ” İTHAF ETTİ

KEŞFETTİĞİNİZ BU GENÇ DEĞERİ  BAŞOĞLU'NUN İNSAFINA TERK ETMEYİN VALİ BEY!

AİLEMİZİN ACI GÜNÜ

GAZETELERİ YAŞATMA MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

BAYRAM ÖNCESİ BÜYÜK FACİA

OTOPARKTA SİLAHLI ÇATIŞMA

SOSYETE MANAVI AYDOĞAN

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7