Tarih: 14.01.2017 17:05

DEMİRKIRAN; “OLMAZSA OLMAZLARIMIZ VAR”

Facebook Twitter Linked-in

DEMİRKIRAN;  “OLMAZSA OLMAZLARIMIZ  VAR”

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran,  Anayasa Değişikliği ile ilgili partisinin görüşlerini açıkladı. Değişikliğe ilişkin Saadet Partisi’nin ‘olmazsa olmazları’ dediği maddeleri sıralayanDemirkıran , “Biz bu tespit ve önerilerimizi bir kardeşlik vazifesi olarak samimiyetle ve içtenlikle söylüyoruz. İnandığımız gerçekleri tarihi bir sorumluluk olarak bütün milletimizle paylaşıyoruz” dedi.

İl Başkanı Ali Demirkıran, Anayasa değişikliğine ilişkin Saadet Partisi’nin ‘olmazsa olmazları’ dediği maddeleri şöyle sıraladı.

1-            Kuvvetler ayrılığı ilkesi mutlaka sağlanmalıdır  ‘Yasama- yürütme ve yargı’ arasındaki uyum ve denge,  birinin diğeri üzerinde herhangi bir hâkimiyet ya da vesayet oluşturmasına imkân vermeyecek şekilde düzenlenmelidir.

2-            Güçlü bir Meclis olmazsa olmaz şarttır

3-            Seçim barajları mutlaka kaldırılmalıdır. Böylece, TBMM,de toplumun bütün kesimleri temsil edilecektir

4-            Sadece TBMM kendini fesh edebilmeli. Özellikle TBMM’nin kendi iradesinin dışında feshine imkân tanıyacak her türlü düzenleme Meclis’in itibarını zedeler. 

5-            Bakanlar için gensoru hakkı korunmalıdır Hesap sorma mekanizmasının varlığı, TBMM’nin millet adına denetleme anlayışının bir gereği olarak görülmelidir.

6-            Partili cumhurbaşkanı tarafsızlık ilkesine aykırıdır.  Cumhurbaşkanının partisiyle ilişiğinin kesilmemesi, Anayasa’nın amir hükmü olan, ‘Tarafsızlık’ ve ‘Eşitlik’ ilkesine gölge düşürmekle kalmayacak, toplumun bütününü kucaklama noktasında eksiklik olarak algılanacaktır. 

7-            Yargı bağımsızlığı olmazsa olmaz şarttır. Yargı, ne Yasama’nın ne de Yürütme’nin etkisinde kalmayacak şekilde düzenlenmelidir. Yargı bağımsızlığı, ülkede huzurun, barışın, kardeşliğin tesisi için olmazsa olmaz bir husustur.

       




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —