Tarih: 25.11.2016 11:41

DEMOKRAT PARTİ ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Facebook Twitter Linked-in

DEMOKRAT PARTİ ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Demokrat parti il başkanı İbrahim özyılmaz öğretmenler gününü kutladı.                                                    Özyılmaz ;“Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir. ‘Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister’ diyen Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflerini belirlediği öğretmenlerin yetişmesi, cumhuriyetin temel ilkelerinin mevcudiyeti ile kaimdir.” Dedi.

Demokrat parti il başkanı İbrahim özyılmaz mesajında ; “Öğretmenlerimiz, eğitim sisteminin yapı taşıdır. Öğretmenlerimizin sorunlarına yönelik bir çalışma yapılmadan, eğitim sisteminde bir iyileşme gerçekleşmesini beklemek boşunadır. Gelecek kaygısı, mesleki kaygılar, bilgi üretme imkânlarında kısıtlamalar, faydalı bir öğretmen olmaları değil, “iyi bir memur” olmaları yönündeki bürokratik beklentiler, geçim sıkıntıları gibi temel meseleleri giderilmeyen öğretmenlerimizin, eğitim sistemine katkısını sorgulamak haksızlıktır.

Öğretmenlerimizin siyasi çekişmelere ve kadrolaşma kaygısına konu edilmedikleri, bir eğitim ve sınav sistemi içinde en azından akredite olabilecekleri zamana kadar kalabildikleri, gelecek kaygılarından ve maddi imkânsızlıklarından uzak, mesleki saygınlıklarına yeniden kavuştukları, “fikri hür, vicdanı hür nesiller” yetiştirmek için gerekli olan imkân ve şartlara kavuşabildikleri, üretebildikleri ve “üreten” çocuklar yetiştirebildikleri, öğretebildikleri yarınlara kavuşmasını temenni ediyorum.

 Görevi başında şehit olmuş, diplomasını hayatı için vakfiye bilmiş, ahrete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor;  bizlere, dünlere, bugüne emek vermiş, yarına da emek verecek olan öğretmenlerimizin önünde saygı ile eğiliyorum.”dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —