Tarih: 08.06.2022 13:53

DSP’Lİ BAŞKAN’DA TEPKİ GÖSTERDİ

Facebook Twitter Linked-in

ÇİFTÇİYİ ÜRETİMDEN UZAKLAŞTIRIYORSUNUZ
Elektrik ve mazota gelen zamlar artarak devam ederken, çiftçi üretimden her geçen gün uzaklaşırken çiftçinin yanında olmamak büyük bir problem doğurduğunu ifade eden Nalbantoğlu,” Bugün gelinen noktada ne yazık ki üretim, tüketime nazaran ciddi manada az. Son dönemlerde maliyetler de arttı. Bu fiyat tamamen hayal kırıklığı. Üretimin zaten bir maliyeti ile beraber özel sektörde bu fiyatlar zaten var. Açıklanan fiyat beklentiyi karşılamamıştır” dedi.
ÇİFTÇİ TEDİRGİN EKİM YAPIYOR
Nalbantoğlu,” Çiftçinin tedirgin ekim yaptığını gözlemliyoruz. Çiftçinin  masrafları  afaki biçimde arttı. Hükümetimizin maliyetlerin artığından haberleri yok. Çiftçi küstürülmemeli. Fiyat sıkıntısı çiftçiyi küstürebilir. Devletin üreticiyi koruması gereken yerde tüccarları koruyorlar. Üretim yapan çiftçiye bakanlık tarafından destek verilmesi gerektiğini her zaman söylüyoruz. Ancak tarımı bitirmek için uğraşmak için büyük bir mücadele içindeler. Gelecekte gıda krizi kapıda” diye konuştu.
Kendisinin çiftçilikle uğraştığını ve Keşanlı olan Adalet ve Kalkınma Partisi Edirne Milletvekili olan Fatma Aksal’ı eleştiren Nalbantoğlu,” İktidar partisinin Milletvekili Fatma Aksal’ın köylerde çiftçinin derdini dinlediğine inanmıyorum. Keşanlı olan ve Aksal’ın da çiftçi bir aileden gelmesine rağmen bir türlü çiftçilerle hiç hiçe olduklarını göremedim. Tarımda lider olan Edirne’nin milletvekili ama bir türlü sorunlara çare olamıyor. Asıl dertlerini dinlemeleri gereken çiftçilerdir” dedi.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —