Tarih: 17.02.2016 16:34

DOĞA DOSTU BİRCAN, ARTVİN CERATTEPE'DE DOĞA SAVUNMASINDA

Facebook Twitter Linked-in

DOĞA DOSTU BİRCAN, ARTVİN CERATTEPE'DE DOĞA SAVUNMASINDA

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Erdin Bircan, Artvin'in doğa harikası Cerattepe'de ÇED raporu iptal edilmesi rağmen siyanürle altın çıkarılmaya çalışmasına engel olmak isteyen yöre halkına destek vermek için bölgeye gitti. CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan; “Edirne'den Artvin'e bu memleket bizim. Doğa bizim. Doğayı katledenleri nerede olursa olsun bulup engellemek bizim görevimiz. Mecidiye'de taş ocağı yapmaya çalışan zihniyet de Cerattepe'de altın madeni yapmaya çalışan zihniyet aynı.” Dedi.

CHP'li Erdin Bircan Cerattepe'de yaşananların bir doğa ve hukuk katliamı olduğunu vurgulayarak, 'Doğa harikası Cerattepe'de yaşananlar tam AKP'nin yeşile bakışını ortaya koyuyor. Yandaş şirketçe açılmak istenen madenin ÇED raporu iptal ediliyor. Yani buraya bir çivi dahi çakılamaz ama şirket ağaç kesmeye geliyor. Şirketin faaliyeti siyanürle altın aramak. ÇED'i yok böyle bir hukuk garabetine karşı yöre halkı Rize İdare Mahkemesine başvuruyorlar. 6 aydır mahkemeden karar yok. Hâkimler değiştiriliyor. Doğayı ve hukuku katleden AKP'ye en güzel cevabı Cerattepe halkı, Artvin halkı veriyor. Nöbet tutuyorlar ağaçlar kesilmesin diye' dedi.

Pazartesi gecesi yine jandarmanın önlem aldığının duyulması üzerine hemen harekete geçtiklerinin altını çizen Bircan, ilk uçakla Trabzon'a gidip oradan Artvin'e geçti. Cerattepe'de doğa katliamına karşı bölgede olan Bircan, gerekli mercilerle görüşerek yaşanan katliamın önüne geçeceklerini belirtti.

'Edirne'den Artvin'e bu memleket bizim. Doğa bizim. Doğayı katledenleri nerede olursa olsun bulup engellemek bizim görevimiz. Mecidiye'de taş ocağı yapmaya çalışan zihniyet de Cerattepe'de altın madeni yapmaya çalışan zihniyet aynı. Bu doğa katliamlarına göz yuman hatta, destekleyen aynı AKP iktidarı' diyen Erdin Bircan, halkla birlikte Cerattepe'deki doğa katliamına karşı tutulan nöbete de katıldı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —