Tarih: 14.04.2009 20:18

Doğum gününü grev çadırında kutladı

Facebook Twitter Linked-in

 

Doğum gününü grev çadırında kutladı

Doğum gününü grev çadırında kutladı 2

Fabrikanın kamerası yol yerine grevcileri gözetliyor

Edirne Giyim Sanayi Fabrikasında ki TEKSİF'in yaptığı grevde gözcü olarak bulunan 2 çocuk annesi kadın doğum gününü grev çadırında kutladı. Grev çadırı doğum günü dolayısıyla balonlarla süslendi.

Sevim Karaman, kendisi için hazırlanan doğum günü pastasının üzerindeki mumları söndürerek yeni yaşını kutlamanın mutluluğunu yaşadı.

Karaman, yaptığı açıklamada, ilk defa grev yerinde doğum günü kutladığını belirterek, "Çok mutluyum bana bu mutluluğu yaşatan herkese teşekkür ederim" dedi.

TEKSİF Sendikası Örgütlenme Dairesi Müdürü Asalettin Arslanoğlu, grev yerinde doğum günü kutlamanın çok ayrıcalıkla bir duygu olduğunu söyledi.

Fabrikanın Kamerası Bizim Özelimizi Gözetliyor

Arslanoğlu, fabrikanın kamerasının daha öncelerinde yolu gözetlemek için ayarlı olduğunu belirterek, grev çadırı kurulduğu bu yana kameranın çadırlarına yönlendirildiğini kaydetti.

Grev çadırında iki bayanın sürekli nöbette olduklarını hatırlatan Arslanoğlu, şunları kaydetti:

"Sürekli çadırımız izlenmektedir. Bayanların çok özel durumları olabilir, erkekler için de bu geçerlidir. Özel hayatımızı gün boyu izlemeye bile kendilerine hak görüyorlar. İnsan haklarını en çok korunduğu bir kentte böyle bir işverenin olması bizi çok üzüyor. İşverenin işçilerini sendikasız olarak çalıştırma gayretinden vazgeçmesi gerekir. İşverenin biran önce masaya oturup koynu çözümlemesi gerekiyor. Zorla işçilerini sendikadan istifa ettiren bir işveren Edirne'ye yakışmıyor."

Bizim Siparişleri Kestirmek Gibi Girişimimiz Asla Olmadı

Arslanoğlu, fabrikanın basına verdiği demeçlerde, sendikanın, fabrikanın yurt dışı siparişlerini kestirmek istediği yönünde beyanatlarda bulunduğunu hatırlatarak, "Bizim asla siparişleri kestirmek gibi girişimimiz olmamıştır. İşveren işçiler sendikanın değil benim arkamdadır demiştir. Astla böyle bir şey yoktur işçiler sendikalarını her türlü desteklemektedirler" diye konuştu.

Doğum gününe TEKSİF Edirne Şube Başkanı Şaban Girgin ve Tez-Koop İş Edirne Şube Başkanı İsmail Hakkı Tuna'da katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —