Tarih: 28.09.2021 12:56

DR. KEREM ARDA:  ÇARŞI PAZAR DOLAŞAMIYORLAR, SUÇLU ARIYORLAR.

Facebook Twitter Linked-in

DR. KEREM ARDA:  ÇARŞI PAZAR DOLAŞAMIYORLAR, SUÇLU ARIYORLAR.
 Fahiş fiyat adı altında marketlere yapılan suçlamalar ve denetimler ile ilgili yazılı açıklama yapan DEVA Partisi İl Başkanı Dr. Kerem Arda, “yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşlar fiyatlardan şikayet ederken, hükümet marketlere 'fahiş fiyat' denetimleri başlattı. Peki market denetimleri ürün fiyatlarındaki artışın önüne geçebilir mi, maalesef hayır. Ekonomik hadiselerin zorla, yasaklarla, denetimlerle çözülebilmesi mümkün değil.” Bu denetimler işe yaramadığı gibi piyasayı da tedirgin ediyor, sürdürülmesi mümkün olmayan algı operasyonları bunlar. dedi.

DEVA Partisi İl Başkanı Dr. Kerem Arda, açıklamasında şunlara değindi:
Ne yazık ki iktidar ülkeyi yönetmek yerine algıları yönetmekle meşgul, bunun bedelini de geçim sıkıntısı ve zamlarla perişan olmuş milletimiz ödüyor. Enflasyonu düşürmek için 'piyasalara güven vermek' gerekir...Sorunun çözümü 'marketlere savaş açmak değil üretimi artırmaktan geçer'
Ayrıca yurtlardaki kapasitenin yetersizliği ve yüksek kiralar nedeniyle barınma sorunu yaşayan ve bu duruma dikkat çekmek için çeşitli eylemler düzenleyen öğrencilere 'sözde öğrenci' diye adlandırılan gençlerimize destek veriyoruz.Anayasal haklarını kullanan gençlerimizi ipe sapa gelmez suçlamalarla itham etmenin ne ülkemize ne iktidarın eriyen oylarına bir faydası olmaz. İktidar sahipleri sorumlu davranmak zorundadır, gençlerimizin yanındayız .
Yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşlar fiyatlardan şikayet ederken, hükümet marketlere 'fahiş fiyat' denetimleri başlattı. Peki market denetimleri ürün fiyatlarındaki artışın önüne geçebilir mi, maalesef hayır. Ekonomik hadiselerin zorla, yasaklarla, denetimlerle çözülebilmesi mümkün değil.Bu denetimler işe yaramadığı gibi piyasayı da tedirgin ediyor, sürdürülmesi mümkün olmayan algı operasyonları bunlar.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —