Tarih: 23.03.2016 12:34

‘DÜNYA SU GÜNÜ’ BU YIL, “SU VE İSTİHDAM” TEMASIYLA KUTLANDI.

Facebook Twitter Linked-in

‘DÜNYA SU GÜNÜ’ BU YIL, “SU VE İSTİHDAM” TEMASIYLA KUTLANDI.

Her yıl farklı bir tema ile 22 Mart günü kutlanan Dünya Su Günü ,“Su ve İstihdam” temasıyla Edirne DSİ XI. Bölge Müdürlüğünde düzenlenen etkinlikle kutlandı. DSİ XI. Bölge Müdürü Adil Sabancı; ; “20-30 yıl sonra Türkiye su fakiri ülkeler kategorisinde yer alacaktır.” Dedi. Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, Meriç Belediye Başkanı Nihat Yörük’ün katıldığı etkinliğe, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinden gelen tarımsal sulama kooperatifleri üyeleri ile “Su ve İstihdam” konulu resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler katıldı.

Dünya Su Günü; Bu yıl 24. DSİ XI. Bölge Müdürlüğü konferans salonunda yapılan etkinliklerle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinliklerde; DSİ Genel Müdürlüğü tarafından hazırlatılan tanıtım filminin seyredilmesi ve açılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin kompozisyonlarını okumasıyla devam edildi.

DSİ XI. Bölge Müdürü Adil Sabancının Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; “Su insan yaşamı için oksijenden sonra gelen en önemli öğedir. İnsan bedeninin ağırlığının % 63,hacminin ise %  66'sı sudan gelmektedir. Su bir yandan canlılığı sağlayan olaylar için uygun bir ortam sağlarken öte yandan da olaylar için gerekli olan besin dediğimiz ve dışarıdan almak zorunda olduğumuz her türlü maddenin hücrelere kadar ulaştırılmasının, bunlar kullanıldıktan sonra ortaya çıkan vücut için zararlı olan atıkların tekrar dışarı atılmasını sağlar. Yeryüzünde her şeyin suyla hayat bulduğunu ve onunla yaşamını devam ettirdiğini hatırlarsak; suyun insan yaşamı için önemini çok daha iyi anlamış oluruz.” Dedi.

“Dünya üzerinde kullanılabilir içme suyu kaynağı aynı kalırken talep her geçen gün artmaktadır. Artan dünya nüfusu, hızlı kentleşme ve bütün dünyada etkileri görülen iklim değişiklikleri ile birlikte su kaynakları 21. yüzyılda daha da büyük bir önem kazanmıştır.” Diyen DSİ XI. Bölge Müdürü Adil Sabancı; “su kaynakları açısından dünyadaki ülkeleri;

 SU ZENGİNİ ÜLKELER,

SU KAYNAKLARI YETERLİ DÜZEYDEKİ ÜLKELER,

 SUYU KISITLI ÜLKELER,

SU FAKİRİ ÜLKELER,

SU KAYNAKLARI ÖLÇÜLMEMİŞ YA DA BİLİNMEYEN ÜLKELER,

 Olmak üzere 5 kategoriye ayrılıyor. Türkiye kişi başına düşen kullanılabilir su miktarı ile su kaynaklarının kısıtlı olduğu ülkeler arasındadır. 20-30 yıl sonra Türkiye’de su fakiri ülkeler kategorisinde yer alacak.” Dedi.

Konuşmanın ardından resim ve kompozisyon dalında Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli okullarından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —