Tarih: 08.02.2022 14:42

EDİRNE'DEN  İRAN'A   550 BİN DOLARLIK  İHRACAT 

Facebook Twitter Linked-in

HABER MERKEZİ 
EDİRNE’DEN  İRAN’A   550 BİN DOLARLIK  İHRACAT 
Türkiye’nin Bulgaristan, İran, Irak, Gürcistan, Suriye ve Yunanistan'a 20 milyar 897 milyon 224 bin dolarlık ihracat yaptığı bu dönemde yurt dışına önemli bir ihracat haberi daha  geldi. Edirne’de 2020 yılında kurulan Tayakadın Hayvancılık Gıda Petrol Limited Şirketi’nin İran’da faaliyetlerine devam eden Helıa Choob Sanat Novin Aras arasında  550 bin dolarlık anlaşma sağlandı.
Yapılan anlaşma çerçevesinde Edirne’den İran’a  kereste ihracatı  gerçekleşecek.İran’dan cam,inşaat demiri, kiremit ve mevran Edirne’ye gelecek. Yapılan bu iki anlaşma değerinin 550 bin dolar olduğu söylendi. 
Tayakadın Hayvancılık Gıda Petrol Limited Şirket Müdürü Gürkan Göçmen, “2020 yılından bu yana Edirne’de özellikle kereste alanında faaliyet gösteriyoruz.Yurt içinde yaptığımız işlerimizden sonra yurt dışına açılmayı hedefliyorduk. İran’da faaliyet gösteren Helıa Choob Sanat Novin Aras ile bir anlaşma yaptık.Bu anlaşma çerçevesinde İranlı şirket cam,demir,kiremit ve mevran gibi önemli malzemelerin tedarikçiliğini yapacaklar. Bizde onlara kereste ihracatı gerçekleştireceğiz. Bu anlaşma ile 550 bin dolar ile Türkiye’ye önemli bir yatırım getirmiş olacağız”dedi


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —