Tarih: 30.03.2017 19:49

EDİRNE ACİL SERVİS PSİKOSOSYAL DESTEK VE KRİZE MÜDAHALE BİRİMİ

Facebook Twitter Linked-in

 

EDİRNE ACİL SERVİS PSİKOSOSYAL DESTEK VE KRİZE MÜDAHALE BİRİMİ

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Ruh Sağlığı Programları Daire Başkanlığı tarafından acil serviste intihar girişimlerine psikososyal destek ve krize müdahale programı kapsamında Acil Servislerde Psikososyal Destek ve Krize Müdahale Birimleri kuruldu.Edirne Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı yataklı sağlık tesislerinde açılan Acil Servis Psikososyal Destek ve Krize Müdahale Birimlerinde, intihar girişimleri, kriz durumları ve kadına yönelik aile içi şiddet olgularına ağırlık verildi.

Psikososyal Destek ve Krize Müdahale Biriminin hizmet anlayışının, bireylerin psikolojik durumunu, hedeflediği kadar sosyal bağlarını ve çevresini de hedefleyerek yürütüldüğü, bu süreçte kişilerin ve toplumun değerlerine saygılı, bağımsızlıklarının, bütünlüklerinin ve kendi kendine baş etme mekanizmalarının tanındığı bir tutum izlemek, psikososyal destek çalışmalarında temel esası oluşturur.

Edirne Kamu Hastaneler Birliği Sosyal Hizmet Uzmanı Onur Öztürk işleyişle ilgili bilgilendirdi. Öztürk, “Acil servise müracaat eden intihar girişimi, kadına yönelik aile içi şiddet ve kriz vb. durumlarında vakaya gerekli tıbbi müdahale yapıldıktan sonra sağlık personeli tarafından hasta ile görüşülerek ilgili form doldurulur ve Psikososyal Destek ve Krize Müdahale Birimine yönlendirilir. Birimde görevli Psikolog tarafından hastaya ulaşılarak hastanın içinde bulunduğu psikolojik durum değerlendirilerek intihar girişimi, kadına yönelik aile içi şiddet ve kriz durumlarını tetikleyici sorunların çözümü konusunda hastaya danışmanlık ve eğitim hizmeti verir.” dedi.

2016 yılında Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı yataklı sağlık tesislerinin Acil Servis Psikososyal Destek ve Krize Müdahale Birimine başvuru yapan hastaların kadına yönelik aile içi şiddet, intihar nedeniyle (iletişim sorunları, iş, aile, karşı cinsle sorunlar, ruhsal hastalık, hastalık, çocuklar, süreğen hastalık, aile içi şiddet, ebeveyn çatışmaları, sınav kaygısı, yalnızlık, gelişim dönemi sorunları, ölüm/kayıp, evlilik ve okul), kriz nedeniyle(yalnızlık, okul ve aile içi şiddet) olduğu tespit edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —