Tarih: 29.04.2022 01:21

EDİRNE BELEDİYESİ AVRUPA DİPLOMASI ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Facebook Twitter Linked-in

EDİRNE BELEDİYESİ AVRUPA DİPLOMASI ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Avrupa Konseyi üyesi olan 47 ülkedeki belediyelere 40 yıldır verdiği  dört basamaklı ‘Avrupa Ödülü’nün ilk aşaması olan 'Avrupa Diploması' ödülüne Edirne Belediyesini layık gördü. Konuyla ilgili acıklamalarda buluna Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; “1955 yılında Avrupa Konseyi parlamenterler meclisi tarafından oluşturulan Avrupa Ödülü, bir Avrupa belediyesine Avrupa alanındaki eylemleri için verilebilecek en yüksek ayrıcalıktır.” Dedi.

Gürkan; 4 aşamalı ödüllerin her biri için,1 kupa, 1 madalya, 1 diploma yanısıra kazanan belediyeden gençler için Avrupa'da bir çalışma ziyaretine harcanacak bir burstan oluşur. Ödül üye ülkeler belediyelerine, Avrupa idealini aktif olarak teşvik ettikleri için verilir (kardeş şehir faaliyetleri, Avrupa eksenli etkinlikler, değişim ziyaretleri vb.)

Gürkan sözlerini şöyle sürdürdü: “ Avrupa Konseyi parlamenterler meclisi her yıl dört ödül veriyor. Bumlar Avrupa Diploması, Onur Bayrağı, Onur Plaketi Ve Avrupa Ödülü. Bu ödüllü kategoriye başvurmanın ilk adımı Avrupa Diploması basamağıdır. Önce Avrupa Diploması basamağına başvurup, orada ödüle hak kazanmanız gerekir. Daha sonra ödüller adım adım gidiyor. Giriş seviyesi olan Avrupa Diplomasını takiben, başvuran belediyeler daha sonra en üst düzeyde rekabet edebilmek için sırası ile Onur Bayrağı, ardından onur plaketi ve ardından en üst düzey olan Avrupa Ödülü için başvuruda bulunmalıdır.  Avrupa Ödülü’nü 47 ülkeden her yıl bir belediye alabiliyor. Bizim aldığımız Avrupa Diploması ödülünü ise 4 belediyeye verilmiş, Fransa Longwy, Almanya Zell-Mosel, Türkiye’den Bornova ve Edirne Belediyesi. Bu ödül maddi değeri olmayan bir ödül ama manevi değeri çok büyük. 26 Nisan 2022 tarihli yazı ile belediyemizin Avrupa Diploması ödülüne layık görüldüğü bilgisi geldi. Ödül töreni hakkında daha sonra bilgilendirme yapılacağı belirtilmiştir” dedi.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —