Tarih: 13.02.2016 18:56

EDİRNE ÇÖPLÜĞÜNDE YAŞANAN HEYELAN KORKUTUYOR.

Facebook Twitter Linked-in

EDİRNE ÇÖPLÜĞÜNDE YAŞANAN HEYELAN KORKUTUYOR.

60 yıldır devam Edirne çöplüğü sorununa birde heyelan sorunu eklendi. Yıllardır için için yanan Edirne çöplüğünden yükselen dumanlar, geçtiğimiz yaz kapıkule gümrük kapısından görülecek boyutlara gelmişti. Edirne Yeni İmaret ve Yıldırım mahalleri halkı, çöplükten gelen pis kokular ve dumandan etkilenmeye devam ediyor. Bu gün hala katı atık merkezi olarak kullanılan, Edirne çöplüğü, yağan kar ve yağmur sularının etkisiyle oluşan, 200 metre genişliğinde 50 metre derinliğindeki heyelan ile Tunca Nehrine kaymaya devam ediyor.

EDİRNE ÇÖPLÜĞÜNDE YAŞANAN HEYELAN ADIM ADIM CEVRE FELAKETİNE DOĞRUGİDİYOR

Eski çöplükte sorunlar halâ çözülmüş değil… Bu gün hala katı atık merkezi olarak kullanılan Edirne çöplüğünde, yağan kar ve yağmurun etkisiyle oluşan 200metre genişliğinde 50 metre derinliğindeki heyelan, Tunca nehrine baskı yaparak çöküyor. Kayan çöpler, Edirne belediyesi ekiplerince Tunca Nehri yatağı genişletilerek önlenmeye çalışılıyor.

Yaşanan ve devam eden heyelan ile için için yanan çöplere rağmen katı atık deposu olarak kullanılmaya devam edilen Edirne çöplüğünden sızan zehirli kimyasal atıklar olası bir cevre felaketinin alarmını veriyor!

Her geçen gün biraz daha sıkıştırılan adı gibi vahşi depolama tesisi olan Edirne çöplüğündeki havalandırma sisteminin yetersizliği göz önünde bulundurulduğunda, bir patlama yaşanması an meselesi…

Yetkililer iki, üç iş makinesiyle günlük ve göstermelik tedbirlerle olayı geçiştirmeye devam ederlerse, Tunca Nehri konumu gereği sadece Edirne merkezine vereceği cevre kirliliği zararıyla ikinci Ergene Nehri olmaya aday…

Haber video  link tıklayınız 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —