Tarih: 29.10.2019 15:39

EDİRNE’DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Facebook Twitter Linked-in

EDİRNE’DE CUMHURİYET BAYRAMI ÇOSKUSU
Tüm yurtta olduğu gibi, Edirne’de de 29 Ekim Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. 

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in Valilik makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından Talatpaşa caddesindeki kutlamalara geçildi.

Talatpaşa Caddesindeki törenler Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Dündar Şahin Güngör'in  halkın bayramını kutlaması ile başladı.

Belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşının okunmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.
Edirne Valisi Ekrem Canalp, kutlama töreninde yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Değerli Edirneliler; Bundan 96 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde büyük bir inanç ve kararlılıkla kazandığımız kutlu zaferimizi, cumhuriyet ile taçlandırdık. Cumhuriyet, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesi ile Türk milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idaredir. Cumhuriyet, hâkimiyeti kayıtsız şartsız millete vermektir. Halkın geleceğini bizzat kendisinin belirlediği rejimin adıdır, cumhuriyet. Ve cumhuriyet büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle az zamanda yapılan büyük işlerin en büyüğüdür” dedi.
Konuşmaların ardından okullar arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Öğrenciler, Sivil Toplum Kuruluşları ve Askeri Birliklerin resmigeçitleri ile sona erdi.
 
 
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —