Tarih: 06.05.2019 16:21

Edirne'de kakava ateşi sağnak yağmura rağmen yandı

Facebook Twitter Linked-in

EDİRNE'DE KAKAVA ATEŞİ SAĞNAK YAĞMURA RAMEN YANDI
Her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla kutlanan Kakava, HıdIrellez Şenlikleri bu yıl sağnak yağmura rağmen büyük bir çoşkuyla kutlandı.Baharın gelişini müjdeleyen Kakava , HıdIrellez Şenlikleri’nde yakılan dev Kakava Ateş bu yıl sağnak yağmura rağmen,kutlamalara katılan Edirne'liler, yerli ve dünyanın her yerinden gelen  binlerce turist'in katılımıyla yakıldı.
Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan ve baharın gelişini müjdeleyen Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri, Sarayiçi’nde gerçekleştirildi. Türkiye’nin ve Dünyanın dört bir yanından gelen misafirler, törenin yapılacağı Sarayiçi'ni saatler önce doldurdu. Renkli kıyafetleriyle dans eden Romanların çoşkusu renkli görüntülere sahne oldu. Katılımcılar bu anları görüntüleyebilmek için birbiriyle yarıştı.
Kakava Ateşi sağanak yağışın altında binlerce kişinin katılımı ile yakıldı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı konuşmada, Kakava’nın yağmurla, bereketle geldiğini söyledi. Edirne’nin pek çok unsurunun UNESCO Kültürel Miras Listeleri’nde yer aldığını belirten Gürkan, Kakava’nın bin 400 yıllık bir gelenek olduğunu ifade etti.
Edirne’ye en çok Edirneliler’in yakıştığı belirten Gürkan,“Türk milletinin kahraman evlatları yakışıyor. Çünkü sizler Türk vatanının bölünmez bütünlüğünden yana, Türk milletinin birlik ve dirliği için canını veren, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti milletin bütün fertleriyle ilelebet payidar kılmaya ant içmiş evlatlarsınız” dedi.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —