Tarih: 11.03.2018 19:11

EDİRNE’DE Kİ ‘HAMİLE ÇOÇUKLAR HABERLERİ’ ANLATILDIĞI GİBİ DEĞİL!

Facebook Twitter Linked-in

EDİRNE’DE Kİ ‘HAMİLE ÇOÇUKLAR HABERLERİ’ ANLATILDIĞI GİBİ DEĞİL!

‘186 hamile çoçuk’ haberiyle görsel ve yazılı medyada gündeme oturan Edirne’de, Erken Evlilik konusu hiçte anlatıldığı gibi değil! Haber öyle bir sunuldu ki, okuyanlar da; Edirne’de 12-13 yaşlarında tecavüze uğramış 186 çocuk hamile kalmış intibası uyandı!

Oysa, Edirne Valiliği Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün özel çalışmasıyla tespit edilip, sürekli uzman kontrol altında tutulan, eğitim başta olmak üzere her türlü sosyal destek sağlanan, 186 hamile KIZ çocuğunun biri hariç tamamı, 16 yaşını dolurup, 17 yaşından gün almış,  ailelerinin ve kendi rızalarıyla ilğili makamlardan ve ilgli mahkemelerden izin alarak ‘Evlilik Birlikteliği’ kurmuş (EVLENMİŞ) 19 yaşından gün almamış 18 yaşındaki kız çoçuklardır!

Ülkemizin en acı gerçeklerinden biri olan ‘Erken Evlilik’ ilimizde yaşayan Roman vatandaşlarında kanayan yarasıdır. Ancak Roman vatandaşlarımızın Erken Evlilik alışkanlıkları ülkemizin diğer yörelerindeki Erken Evliliklere benzetmek çok yanliş bir değerlendirme olur! Romanlarda Erken Evliliklerin nerdeyse tamamı ‘AŞK EVLİLİĞİ’ dir! Bu elbette Erken Evliliklerin savunması olarak kullanılacak bir mazeret değildir! Lakin ülkemiz genelinde yapılan Erken Evlilikler konulu araştırmalarda, Romanlardaki Erken Evliliklerin ayrıca değerlendirilmesi gereken bir konumu vardır! 

Öte yandan Edirne Valiliği Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün son 5 yıldır bu konuda yaptığı çalışmalarla, Edirne’de % 11 lerde olan Erken Evlilik vakaları bu gün % 4 lere indiği bilinmektedir!

Kısaca özetlersek:

-Edirne’de zorla evlendirilen KIZ Çoçuğu yok denecek kadar azdır!

-Edirne’deki Erken Evliliklerin neredeyse tamamı Roman vatandaşlarınca, Kanunen ‘EVLİLİK BİRLİKTELİĞİ’ kurularak ‘EVLENDİRİLEREK’ yapılmıştır!

-Söz Konusu 186 hamile çoçuk içerisinde tecavüze uğrayan KIZ çoçuğu yoktur!

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —